Eckernförde

Hyggelig havneby i bunden af bugten

På en varm sommerdag er der liv og glade dage i Eckernförde. I det historiske havneområde omkring det gamle skibsværft er der fyldt godt op ved udeserveringsstederne, og den gamle træbro, der forbinder bydelen Borby med centrum er tætpakket med fodgængere.

Eckernförde har alt det, der gør byen til et oplagt sommerstop. Her er en hyggelig havn, her er et stort strandområde lige uden for byen, og så er her masser af købstadsstemning i de smalle gågader mellem havnen og markedspladsen.

Fra forsvarsværk til ferieby

Eckernförde er opstået i 1200-tallet ved det naturlige vadested mellem fjorden og noret Windebyer Noor. Her blev der først opført en borg ved navn Egernborg, som skulle fungere som forsvarsværk og forhindre fjender i at trænge op i Jylland.

Byen fik købstadsrettigheder i 1345, og voksede flittigt op igennem middelalderen, hvor byen især levede af skibsbyggeri og kornhandel. Selvom en række krige og en voldsom stormflod igennem årene har hærget byen, så er der stadig mange historiske bygninger bevaret i det kompakte centrum. Derfor er Eckernförde også værd at gøre et stop i uden for sommersæsonen.

Læs mere:

Den gamle havn

I det historiske havnemiljø finder du blandt andet den ikoniske rødmalede værftsbygning, Siegfried Werft, der i dag er lavet om til hotel. Bygningen ligger på nordsiden af havnen i bydelen Borby og er forbundet med centrum med en billedskøn træbro fra 1872.

Derudover kan du ikke undgå at lægge mærke til den 30 meter høje rundsilo fra 1931. Ved den gamle havn kan du også kigge ind i akvariet og udstillingsbygningen Ostsee Infocenter.

Markedspladsen og kirken

Markedspladsen er det naturlige fikspunkt i centrum af byen, og pladsen er flankeret af flere historiske bygninger. Blandt andet det gamle rådhus fra 1500-tallet, der i dag huser Museum Eckernförde. Hver onsdag og lørdag er der markedsdag på pladsen.

Nogle få meter fra markedspladsen ligger byens gamle kirke, St. Nicolai. Den gotiske teglstenskirke er opført i 1200-tallet.

Flensburg

70 kilometer nord for Eckernförde ligger Flensburg. En hyggelig havneby med stemningsfulde købmandsgårde og en hang til rom. Læs mere om Flensburg.

Friedrichstadt

Friedrichstadt, 60 kilometer vest for Eckernförde, er et idyllisk lille hollandsk aftryk i Slesvig-Holsten med karakteristiske gavlhuse og kanaler. Læs mere om Friedrichstadt.

Holsteinische Schweiz

Naturområdet Holsteinische Schweiz ligger cirka 60 kilometer syd for Eckernförde og byder på masser af smuk natur med bakker, skove og søer. Du kan også opleve hyggelige byer som Plön og Eutin i nationalparken. Læs mere om Holsteinische Schweiz.

Husum

60 kilometer vest for Eckernförde ligger havnebyen Husum. Her kan du gå på opdagelse i de smalle gyder langs havnen og besøge slottet Schloss vor Husum, der i dag er indrettet til museum. Kommer du om foråret, så husk at besøge slotsparken, hvor millioner af krokus blomstrer. Læs mere om Husum.

Kappeln

27 kilometer nord for Eckernförde ligger Kappeln, Byen er et yndet stop for lystbåde og dagsturister, som kommer for at slentre rundt langs vandet og i den lille, gamle bydel, der putter sig lige bag havnen. Læs mere om Kappeln.

Lübeck

110 kilometer sydøst for Eckernförde ligger den historiske hansestad Lübeck i al sin pragt. Læs mere om Lübeck.

Preetz

45 kilometer syd for Eckernförde ligger byen Preetz med det stemningsfulde 1200-talskloster. Læs mere om Preetz.

Rendsburg

25 kilometer vestpå ligger Rendsburg, der er kendt for den elegante højbro, der går over Kielerkanalen. Selve byen er også et besøg værd. Læs mere om Rendsburg.

Schleswig

26 kilometer nord for Eckernförde ligger Schleswig, der blandt andet lokker med den imponerende domkirke og det hyggelige fiskerkvarter Holm. Læs mere om Schleswig.

Spisesteder

Der findes restauranter og caféer flere steder i byen. Blandt andet langs vandet omkring den gamle træbro, på markedspladsen (billedet) og i gågadeområdet omkring Kielerstrasse. Find et spisested hos Tripadvisor.

Overnatning

Der findes en række forskellige overnatningssteder i byen. Se mere hos Booking.com.

Ved havnen kan du blandt andet indtage dit måltid i de særlige tyske strandstole.
Ved havnen kan du blandt andet indtage dit måltid i de særlige tyske strandstole.

(Annonce)

Billeder fra Eckernförde

Billeder fra Eckernförde

Kort over Eckernförde

Kort over Eckernförde

(Annonce)

Byer i nærheden

Flensburg

Flensburg

Farverigt førstehåndsindtryk af vores nabo mod syd

Lystbådehavnen i Kappeln

Kappeln

Sol- og sildefyldt havneby ved floden Schlei

Rendsburg

Historisk militærby ved Kielerkanalen

Schleswig

Schleswig

Domkirkeby med danske rødder

Oplev Tyskland