På tur langs Romantische Strasse

29 by-perler på en 460 kilometer lang asfalteret snor gennem det bayerske landskab

Den romantiske rute – eller Romantische Strasse – er en populær måde at opleve de lokale kulturskatte i delstaten Bayern på.

Ruten går fra Würzburg i nord til Füssen i syd og passerer i løbet af sine 460 kilometer igennem 29 interessante byer. Her er både store turistmagneter som Rothenburg ob der Tauber, men der gemmer sig også en del andre mere eller mindre besøgte perler på ruten.

Her er en guide til en række oplagte stop undervejs, hvis du vil køre ruten. Du kan også læse mere om ruten på Romantischestrasse.de.

Gode stop langs Romantische Strasse

(Annonce)

Würzburg

Würzburg var i mange hundrede år hovedsæde for de velhavende og magtfulde fyrstebiskopper, som i den grad har sat sit præg på byen. Biskopperne styrede i mange år blandt andet vinhandlen og de opførte byens to imponerende slotte, Residenz og Marienberg. Fra sidstnævnte er der en fin udsigt over byen og omgivelserne. Læs mere om Würzburg.

Rothenburg ob der Tauber

Det bliver ikke meget yndigere end Rothenburg ob der Tauber. Bag de velholdte bymure gemmer der sig en utrolig velbevaret by, der med sine mange bindingsværkshuse emmer af middelalder set i en romantisk skær. Læs mere om Rothenburg ob der Tauber.

Nördlingen

Denne lille by byder på en perfekt bevaret bymur med tårne og porte, en stribe hyggelige torve og pladser og masser af gamle huse.

Schongau

Den lillebitte by Schongau ligger små 40 kilometer nord for Füssen og putter sig bag en bymur. Et godt kaffe- og kagestop på turen!

Füssen

Füssen markerer afslutningen af Romantische Strasse, hvis man følger ruten fra nord mod syd. Og sikke en afslutning. Selve byen byder på masser af smukke barokbygninger, og i de omkringliggende skove og bjerge venter der mange gode vandre- og cykelture. Det ikoniske slot, Neuschwanstein ligger også lige i nærheden. Læs mere om Füssen.

Andre ferieruter

Bindingsværksruten

Tag på rundtur til bedårende bindingsværksbyer

Eventyrruten

Spændende byer og gode eventyr går hånd i hånd

Holstentor i Lübeck

Ruten for teglstensgotik

Gotiske mesterværker langs Østersøen

Saltruten

Cykelferie langs den historiske salt-handelsvej

Oplev Tyskland