Füssen

Betagende bekendtskab ved foden af bjergene

Eventyrslottet Neuschwanstein er uden tvivl topattraktionen i denne sydlige del af Bayern. Men byen Füssen nogle få kilometer fra slottet er bestemt et besøg værd i sig selv.

Byen er med sine 15.000 indbyggere ikke nogen storby, men man kan snildt bruge nogle timer på at slentre rundt i den gamle bydel med de mange velbevarede historiske bygninger og indsnuse stemningen.

Smukke naturoplevelser

Derudover er der mange store naturoplevelser tæt på byen, der er omgivet af skove, søer og bjerge. En vandretur til den smukke Alatsee kan varmt anbefales – og har du en lille bjergbestiger gemt i benene, så kan du fortsætte op til bjerget Salober Alm på 1150 meter. Toppen markerer i øvrigt grænsen mellem Østrig og Tyskland.

Og så er Füssen i øvrigt sidste (eller første) stop på den 460 kilometer lange turistrute “Romantische Strasse“, der guider dig rundt til 29 romantiske bayerske byer – fra Füssen i syd til Würzburg i nord.

Læs mere

Altstadt – den gamle bydel

Den hyggelige, gamle bydel i Füssen ligger ved foden af slottet Hohes Schloss. Her ligger et væld af velbevarede huse i friske farver i hovedgaden Reichenstrasse og i de omkringliggende gader og gyder.

Kig også ind i det gamle benediktinerkloster St. Mang, der i dag huser byens museum.

Alatsee

Den krystalklare Alatsee fem kilometer uden for byen er et oplagt udflugtsmål. Om sommeren kan man bade i det klare vand, eller man kan gå en tur rundt om søen. Turen er halvanden kilometer lang.

Du kan også nyde udsigten over søen fra Alatsee Hotel og Restaurant.

Over bjerget til Østrig

Cirka halvanden time i frisk tempo. Så lang tid tager det at gå fra centrum af Füssen og op til Salober Alm – en bjergtop i 1150 meters højde og samtidig en grænseovergang mellem Østrig og Tyskland. En fint markeret sti går hele vejen fra centrum af Füssen og op til toppen. Undervejs går turen forbi en række søer – blandt andet den skønne Alatsee.

På toppen af bjerget ligger et spisested, hvor man kan få et forfriskende fyldigt måltid eller noget koldt at drikke inden nedturen.

Vandreture

Der er masser af forskellige vandre- og cykelruter i og omkring Füssen. Få et overblik på fuessen.de.

Eventyrslotte

Lige uden for byen finder du det måske mest kendte slot i Tyskland. Slår man et eventyrslot op i ordbogen, kunne der snildt dukke et billede af Neuschwanstein op, og slottet er da også den helt store turistattraktion i området.

Slottet blev bygget af Kong Ludwig 2. og stod færdig i 1886.

Ikke langt derfra ligger endnu et populært slot – Schloss Hohenschwangau, der var samme Kong Ludwigs barndomshjem.

Innsbruck (Østrig)

Godt 110 kilometer syd for Füssen ligger den østrigske by Innsbruck. Med sine godt 130.000 indbyggere er den Østrigs femtestørste by, og den er hoverstad i området Tyrol.

Byen har en smuk og velholdt gammel bydel, der især er kendt for et 1500-talshus med et gyldent tag og katedralen Dom zu St. Jakob.

Læs mere om Innsbruck.

Vipiteno (Italien)

Har du allerede taget turen til Innsbruck, så kan du måske blive fristet til at fortsætte yderligere 50 kilometer sydpå til Vipiten0 – eller Sterzing som byen hedder på tysk.

Byen ligger lige på den anden side af den italienske grænse og byder på et hyggeligt promenadestrøg med masser af butikker til de østrigske grænseshoppere.

På køreturen til Vipiteno passerer du det spektakulære Brennerpas.

Læs mere om Vipiteno.

Schongau

Den lille by Schongau ligger små 40 kilometer nord for Füssen og er et oplagt lille stop undervejs.

Der gemmer sig flere fine bygninger bag bymurene.

Læs mere om Schongau.

Romantische Strasse

 

Den romantiske rute – eller Romantische Strasse – er en populær måde at opleve de lokale kulturskatte i delstaten Bayern. Ruten går fra Würzburg i nord til Füssen i syd og passerer i løbet af sine 460 kilometer igennem 29 interessante små og større byer.

Tre udvalgte stop på ruten mellem Würzburg og Füssen kunne være Rothenburg ob der Tauber (billedet), Nördlingen og Dinkelsbühl.

Overnatning

Füssen er et populært feriested året rundt, så her er masser af overnatningsmuligheder. Start jagten på Booking.com.

Spisesteder

Selvom Füssen kun har knap 15.000 indbyggere, sørger store mængder besøgende for, at her er mange forskellige restauranter og caféer. Se udvalget hos Tripadvisor.

Den kompakte, gamle bydel byder sig til med farverige huse.
Den kompakte, gamle bydel byder sig til med farverige huse.

(Annonce)

Billeder fra Füssen

Billeder fra Füssen

Kort over Füssen

Kort over Füssen

(Annonce)

Byer i nærheden

Steinerne Brücke i Regensburg

Regensburg

Vidunderlig velbevaret verdensarvs-by i Bayern

Plönlein i Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg

Højdepunkt på den romantiske rute

Würzburg

Würzburg

Velbesøgt vinby med flotte slotte

Oplev Tyskland