Regensburg

Vidunderlig, velbevaret verdensarvs-by

Regensburg er et godt bekendtskab. Den bayerske by ligger smukt ved Donau og kan prale af en særdeles velholdt midtby, der oser af centraleuropæisk charme. Samtidig sørger byens mange studenter for at give byen med de 150.000 indbyggere et livligt præg i de middelalderlige gader.

Middelalder i topklasse

Regensburg var i mange en vigtig handelsby, og det kan ses på byens utallige middelalderhuse, der oser af fordums velstand. Ja faktisk oser byen så meget af velbevaret fortid, at den er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som et levende bevis på en vigtig handelsby med en rig historie, der strækker sig helt tilbage til romertiden.

Regensburg er uden tvivl værd at besøge, hvis du har planer om en ferie i Bayern.

Læs mere

Steinerne Brücke

Denne 900 år gamle bro forbinder Regensburg med øen Stadtamhof, og frem til 1930erne var den byens eneste bro over Donau.

I dag er broen Regensburgs vartegn, og det kan varmt anbefales at tage en tur over middelalderklenodiet, der endda er bilfri.

Det er også værd at gå lidt rundt på øen Stadtamhof, der i dag bliver regnet som en del af Regensburg, men som tidligere var en selvstændig by. Oplev blandt andet kirke- og klosterkomplekset St. Mang og det gamle varehus, Andreasstadel, der i dag er omdannet til kulturhus.

Rundt i Altstadt

Regensburg regnes for en af de bedst bevarede middelalderbyer i Tyskland, og den gamle bydel er fyldt med farverige og velbevarede bygninger – blandt andet en række fornemme borgerhuse og tårne fra middelalderen.

Det kan varmt anbefales at tage en rundtur i den stemningsfulde by, der også er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Slottet St. Emmeram – Thurn und Taxis-familiens hjemsted

I udkanten af centrum ligger slottet St. Emmeram, der tilhører den tyske adelsfamilie Thurn und Taxis, der regnes for at være en af landets rigeste. 

Thurn und Taxis-familien spillede i øvrigt en afgørende rolle i udbredelsen af det moderne postvæsen, da de i 1500-tallet blev udnævnt som betroede budbringere mellem en række lande. 

I dag kan man få en rundtur på slottet og blive klogere på dynastiets historie. Man kan også kigge ind i slottets traditionsrige bryghus og smage på det slottes øl.

Augsburg

Augsburg ligger 140 km sydvest for Regensburg. Byen er især kendt for at huse verdens ældste sociale boligkompleks – Fuggerei. Komplekset er opført i 1516 af Fugger-familien og var tiltænkt byens fattige. Gennem årene er komplekset vokset til en hel lille by i byen, og der bor i dag 150 mennesker i Fuggerei. Augsburg er også kendt for sit vandingssystem, der går helt tilbage til middelalderen, og som er optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Læs mere om Augburg hos Augsburg Tourismus.

Nürnberg

Nürnberg ligger 110 kilometer nordvest for Regensburg. Byen toppes af den mægtige borg, Nürnberger Kaiserburg, hvis ældste dele er fra omkring 1050. Læs mere om Nürnberg.

Spisesteder

Regensburg har mange forskellige spisesteder i mange forskellige prisklasser. Er du glad for øl, så kan det også anbefales at besøge Thurn und Taxis-slottet St. Emmerams private restaurant og bryghus. Her kan du smage på slotsbryggeriets mange forskellige øltyper. Blandt andet en velsmagende øl brygget på rug.

Få overblikket over restauranter hos Tripadvisor.

Overnatning

Der findes en del hoteller og private overnatningsmuligheder i Regensburg. Se mere på Booking.com.

regensburg1
Regensburg regnes for en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer.

(Annonce)

Billeder fra Regensburg

Billeder fra Regensburg

Kort over Regensburg

Kort over Regensburg

(Annonce)

Byer i nærheden

Bamberg

Bamberg

Tysklands øl-hovedstad og verdensarvsby

Füssen

Füssen

Betagende bekendtskab ved foden af bjergene

Nürnberg

Kejserby med smukt genopbygget bymidte

Plönlein i Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg

Højdepunkt på den romantiske rute

Oplev Tyskland