Rothenburg ob der Tauber

Fortryllende turistmagnet midt på den romantiske rute

Med over halvanden million dagsgæster om året vil det være synd at sige, at Rothenburg ob der Tauber er en uopdaget perle. Men der er sådan set ikke noget at sige til, at rigtig mange mennesker gerne vil besøge den lille by i det nordøstlige Bayern.

Bag de intakte bymure gemmer der sig nemlig en særdeles velbevaret middelalderby, der har hele pakken: et smukt rådhus, hyggelige gyder og skæve bindingsværkshuse. 

Læg dertil at byen ligger solidt placeret på den populære tyske rute “Romantische Strasse“, og du har opskriften på en rigtig turistmagnet.

Kig ud i Tauberdalen

Trods turistmylderet er byen absolut et besøg værd. Det kan sagtens lade sig gøre at snige sig uden om de fleste turistgrupper, hvis du begiver dig ind i de mindre gader. Og bliver trængslen for stor, så søg uden for bymurene, hvor Tauberdalen lokker med smukke vandreture og en postkortværdig udsigt ind over byen.

Det er også en god idé at tage en overnatning eller to i byen. For når aftenen falder på, tager turistbusserne hjem, og så har du (næsten) byen for dig selv.

Læs mere

Tur på bymuren

Rothenburg ob der Tauber er omgivet af en fire kilometer lang bymur. Tag en frisk gåtur på muren og få et indtryk af byen. Undervejs er der flere tårne, du kan bestige.

Markedspladsen

Denne store plads i midten af byen lægger grund til nogle af Rothenburg ob der Taubers mest imponerende bygninger. For eksempel det enorme renæssance-rådhus med den tilhørende kneipe, ratstrinkstube. Midt på pladsen står St. Georg-brønden fra 1446.

Plönlein

Den lille plads, Plönlein er uden tvivl det mest fotograferede sted i byen. Og det er da også svært at holde fingrende fra smartphonen, når man pludselig står foran et skævt, gult bindingsværkshus flankeret af ikke mindre end to byporte.

Vandring i Tauber-dalen

Lige uden for bymurene starter Tauber-dalen, der byder på masser af vandreruter og smuk natur. Få et overblik over vandre- og cykelmulighederne her.

Har du ikke vandreskorene med, kan du nøjes med at gå en lille tur ud af byen for at se de to gamle broer, Eselsbrücke og Dobbelbrücke. Fra dalen er der også en fornem udsigt op til Rothenburg ob der Tauber.

Nürnberg

Trænger du til lidt storbystemning, så ligger Nürnberg 100 kilometer øst for Rothenburg ob der Tauber. Byen toppes af den mægtige borg, Nürnberger Kaiserburg, hvis ældste dele er fra omkring 1050. Læs mere om Nürnberg.

Romantische Strasse

Den romantiske rute – eller Romantische Strasse – er en populær måde at opleve de lokale kulturskatte i delstaten Bayern. Ruten går fra Würzburg i nord til Füssen i syd og passerer i løbet af sine 460 kilometer igennem 29 interessante små og større byer. Blandt andet Rothenburg ob der Tauber. Et par udvalgte rutestop i nærheden kunne være Nördlingen og Dinkelsbühl. Læs mere om Romantische Strasse.

Bamberg

135 kilometer nordøst for Rothenburg ob der Tauber ligger Bamberg – kendt for sine mange bryggerier og for sin betagende gamle bydel, der er optaget på UNESCOS liste over verdenskulturarv. Læs mere om Bamberg.

Würzburg

Den statelige by Würzburg 65 kilometer nord for Rothenburg lokker med det enorme slot “Residenz Würzburg” og den gamle borg “Festung Marienberg”, der ligger på en vinmarks-klædt bakke. Et oplagt stop på vej til din ferie i Bamberg. Læs mere om Würzburg.

Overnatning i Rothenburg ob der Tauber

Over halvanden millioner turister besøger hvert år den romantiske by. Og selvom en del af turisterne kommer på dagsbesøg, så er der sørget for masser af overnatningsmuligheder i byen. Få et overblik på Booking.com.

Spisesteder i Rothenburg ob der Tauber

Her er også rigeligt med restauranter, hvor du kan få stillet sulten. Der er en del steder i byen, hvor du kan smage på schwabiske retter som for eksempel maultaschen, som er en slags ravioli med kødfyld.

Er du kagesulten, så er du næsten nødt til at prøve den lokale specialitet “schneebälchen” (snebolde). Kagen består groft sagt af strimler af kagedej, som bliver klasket sammen og friturestegt. Herefter drysses den med sukker eller overtrækkes med chokolade. 

Få det store overblik over spisesteder hos Tripadvisor.

Nyd udsigten op til byen fra Tauber-dalen
Nyd udsigten op til byen fra Tauber-dalen

(Annonce)

Billeder fra Rothenburg ob der Tauber

Billeder fra Rothenburg ob der Tauber

Kort over Rothenburg ob der Tauber

Kort over Rothenburg ob der Tauber

(Annonce)

Byer i nærheden

Bamberg

Bamberg

Tysklands øl-hovedstad og verdensarvsby

Füssen

Füssen

Betagende bekendtskab ved foden af bjergene

Nürnberg

Kejserby med smukt genopbygget bymidte

Würzburg

Würzburg

Slotte og vinmarker

Oplev Tyskland