Würzburg

Velbesøgt vinby med flotte slotte

På en solskinsdag er der en helt sydlandsk stemning i Würzburg. Byen er omgivet af vinmarker, og selv helt inde i byen – på skråningerne op til fæstningen Marienberg – står vinrankerne side om side. De fleste bliver til hvidvin.

På havnen står en speciel dobbeltkran, der er opført i 1773 og var en vigtig brik i havnehandlen ved Main. Kranen er opført af fyrstebiskopperne i Würzburg.

Biskoppernes slotte

Netop fyrstebiskopperne har sat sit tydelig præg på byen. Würzburg var nemlig i mange hundrede år hovedsæde for de velhavende og magtfulde fyrstebiskopper, som i den grad har sat sit præg på byen. 

Biskopperne styrede i mange år blandt andet vinhandlen og de opførte byens to imponerende slotte, Residenz og Marienberg. Fra sidstnævnte er der en fin udsigt over byen og omgivelserne.

Residenz er i dag optaget på UNESCO’s liste over verdenskultuarv.

Læs mere

Residenz

Den imponerende barokperle, Residenz, er et af Tysklands største slotte og optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Slottet blev bestilt af de rige fyrstebiskopper i Würzburg og stod færdigt i 1744.

Festung Marienberg

Flankeret af vinmarker ligger Festung Marienberg på toppen af en bakke med udsigt over Würzburg og floden Main. Der har ligget en fæstning her på bakken siden 700-tallet, og det nuværende byggeri er fra 1600-tallet. Her havde fyrstebiskopperne hovedsæde, indtil de flyttede ind i det nyopførte palads, Residenz, i 1744.

Bamberg

Tysklands ølhovedstad ligger godt 90 kilometer øst for Würzburg. Her kan nyde masser af lokaltbrygget øl i omgivelser, der er udnævnt til verdensarv. Læs mere om Bamberg.

Nürnberg

Storbyen Nürnberg ligger 110 kilometer sydøst for Würzburg. Byen toppes af den mægtige borg, Nürnberger Kaiserburg, hvis ældste dele er fra omkring 1050. Læs mere om Nürnberg.

Romantische Strasse

Den romantiske rute – eller Romantische Strasse – er en populær måde at opleve de lokale kulturskatte i delstaten Bayern. Ruten går fra Würzburg i nord til Füssen i syd og passerer i løbet af sine 460 kilometer igennem 29 interessante små og større byer. Tre udvalgte rutestop på vej sydpå mod Füssen kunne være Rothenburg ob der Tauber, Nördlingen og Dinkelsbühl. Læs mere om Romantische Strasse.

Rothenburg ob der Tauber

Bag de intakte bymure i Rothenburg ob der Tauber – 65 kilometer syd for Würzburg – gemmer der sig en særdeles velbevaret middelalderby, der har hele pakken: et smukt rådhus, hyggelige gyder og skæve bindingsværkshuse. Læs mere om Rothenburg ob der Tauber.

Spisesteder

Der er rigeligt med restauranter i Würzburg. Derudover kan man flere steder smage på den lokale vin.

Få et overblik hos Tripadvisor.

Overnatning

Der er mange hoteller og andre former for overnatningssteder i byen. 

Start jagten på booking.com.

Residenz er et overdådigt barokslot, der ligger i midten af byen.
Residenz er et overdådigt barokslot, der ligger i midten af byen.

(Annonce)

Billeder fra Würzburg

Billeder fra Würzburg

Kort over Würzburg

Kort over Würzburg

(Annonce)

Byer i nærheden

Bamberg

Bamberg

Tysklands øl-hovedstad og verdensarvsby

Füssen

Füssen

Betagende bekendtskab ved foden af bjergene

Nürnberg

Kejserby med smukt genopbygget bymidte

Plönlein i Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg

Højdepunkt på den romantiske rute

Oplev Tyskland