Husum

Hyggelig havneby tæt på den dansk-tyske grænse med et forårshav af krokus

Planlægger du en ferie i Husum, så kan det være en god idé med et tidligt forårsbesøg. I marts blomstrer slotsparkens cirka fire millioner krokus nemlig og omdanner græsplænen til et lilla hav.

Kommer du på andre tidspunkter, så har Husum stadig masser af andet at byde på. Den lille havn er et oplagt sted at starte et besøg. Langs gaderne Hafenstrasse og Schiffbrücke ligger restauranter og caféer side om side og indbyder til et stop i maritime omgivelser.

Fiskergyder og kirke med dansk islæt

I butiksgaden Grossstrasse ligger der mange gamle købmandshuse og et par velbevarede gavlhuse med flere hundrede år på bagen. 

Og på byens markedsplads kan du beundre den yndefulde St. Marienkirche. Kirken er bygget i 1833 og tegnet af den kendte danske arkitekt C.F. Hansen, som for eksempel også står bag Christiansborg Slotskirke i København.

Begiv dig endelig også ned i de smalle gyder bag havnen, hvor husene er mere ydmyge og vidner om byens fiskerifortid. Gaderne Wasserreihe og Rosenstrasse emmer af stemning, og her kan du også besøge den berømte digter Theodor Storms hus.

Læs mere

Slottet og slotsparken

Lige i udkanten af centrum ligger Husums slot. Det er opført i slutningen af 1500-tallet og ligger idyllisk omgivet af park og voldgrave. Der er museum med skiftende udstillinger på slottet.

Den omgivende slotspark er også værd at gå en tur i. Især om foråret, hvor hele den store græsplæne bliver dækket med tusindvis af krokus.

Den gamle bydel med det gamle apotek

Der er en del velbevarede købmandshuse i Husum. Især i hovedgaden Grossstrasse, hvor du blandt andet kan besøge det gamle apotek, der viser, hvordan apoteker så ud i gamle dage. 

Vadehavet

Vadehavet ligger tæt på Husum, og du kan komme helt tæt på naturområdet flere steder. Hele kyststrækningen fra Holland til Danmark er udpeget til UNESCO Vedensnaturarv

Du kan blive klogere på vadehavet på havnen i Husum, hvor Nationalpark-Haus Husum ligger. 

Friedrichstadt

Friedrichstadt, kun 19 kilometer syd for Husum, er et idyllisk lille hollandsk aftryk i Schleswig-Holstein med karakteristiske gavlhuse og kanaler. Læs mere om Friedrichstadt.

Föhr

45 kilometer nord for Husum ligger Dagebüll, hvorfra du kan tage færgen til den spændende vadehavsø, Föhr. Læs mere om Föhr.

Meldorf

52 kilometer sydpå ligger Meldorf, der er Dithmarschens ældste by. Læs mere om Meldorf.

Tönning

23 kilometer syd for Husum ligger den historiske havneby Tönning med velbevarede huse og ægte, maritim stemning. Læs mere om Tönning.

Flensburg

48 kilometer øst for Husum – og lige på den anden side af den danske grænse – ligger Flensburg. En hyggelig havneby med stemningsfulde købmandsgårde og en hang til rom. Læs mere om Flensburg.

Schleswig

41 kilometer øst for Husum ligger Schleswig, der blandt andet lokker med den imponerende domkirke og det hyggelige fiskerkvarter Holm. Læs mere om Schleswig.

Eckernförde

60 kilometer sydøst for Husum ligger Eckernförde, der byder på et hyggeligt havnemiljø og en velbevaret gammel bydel. Læs mere om Eckernförde.

Heide

45 kilometer syd for Husum ligger Heide, der er hovedbyen i området Dithmarschen. Byen kan prale af at have Tysklands største markedsplads. Hvert år til juletid bliver pladsen omdannet til et stort julemarked. Om sommeren er Heide et oplagt stop på vej til de nærliggende kyster og ferieområder. Læs mere om Heide og Dithmarschen hos egnens turistbureau.

Spisesteder

Der ligger en del spisesteder langs havnen på Hafenstrasse. Her bliver der naturligvis serveret fisk – men også den klassiske ret “labskaus” (skipperlabskovs) er at finde på flere menukort. Den rødlige ret består af kartoffelmos, hakket oksekød og rødbede serveret med rugbrød, pickles og måske en sild. Den smager bedre, end den ser ud. Læs mere om restauranterne i Husum hos Tripadvisor.

Overnatning

Der findes en række forskellige overnatningssteder i Husum – og også i den populære by Friedrichstadt 19 kilometer herfra. 

Rabat hos Happy Days

Vi samarbejder desuden med rejsebureauet Happy Days. Det betyder, at vi kan tilbyde rabat på udvalgte tyske hoteller, hvis du bestiller via dette link.

husum13
Hvert forår blomstrer tusindvis af krokus i slotsparken.

(Annonce)

Billeder fra Husum

Billeder fra Husum

Kort over Husum

Kort over Husum

(Annonce)

Byer i nærheden

Flensburg

Flensburg

Farverigt førstehåndsindtryk af vores nabo mod syd

Friedrichstadt

Hollandsk småbyidyl i Schleswig-Holstein

Föhr

Grøn vadehavsø med masser af historiske huse

Havnen i Tönning

Tönning

Historisk havneby ved Eideren

Oplev Tyskland