Kappeln

Sol og sild i sommerbyen Kappeln

Vil du et lille smut til Tyskland en forårs- eller sommerferieweekend, så er Kappeln et godt bud på et stop. 

Byen ligger ud til floden Schlei, hvor den i hundredvis af år har nydt godt af de forbipasserende sild, som er blevet lokket ind i de sildehegn, som stadig kan ses i vandet i dag.

I dag er byen et yndet stop for lystbåde og dagsturister, som kommer for at slentre rundt langs vandet og i den lille, gamle bydel, der putter sig lige bag havnen.

Damptog og havnehygge

I sommerhalvåret kan du supplere din ferie med en tur med damplokomotivet Angelner Dampfeisenbahn, der kører mellem Kappeln og Süderbrarup. Du kan også tage en sejltur med en af de forskellige turbåde, der sejler fra havnepromenaden.

Det er også værd tage cyklen eller bilen og køre rundt på opdagelse på halvøen Angeln, som omgiver Kappeln. Her kan du blandt andet besøge de seværdige småbyer, Arnis og Maasholm, og du kan tage ud i den fredede natur ved Geltinger Birk.

Læs mere

Havnepromenaden

Det syder af syder af sommerstemning på havnen i, når solen skinner og vejret er varmt. Tag en slentretur langs op og ned ad vejen Am Hafen og gør måske et stop på en af (is)caféerne eller restauranterne. 

For enden af Am Hafen går der mere traditionel fiskerihavn i den med små fiskekuttere, der lægger til med dagens fangst og mindre industribygninger. 

Den gamle mølle

I udkanten af den gamle bydel ligger den hollandske vindmølle med navnet Amanda. Møllen er fra 1888 og er med sine 32 meter den højeste gammeldags mølle i Schleswig-Holstein.

I dag holder byens turistinformation til i møllen, så det er muligt at kigge indenfor. 

Sild

Kappeln har historisk set levet godt af sildefiskeri, og det kan stadig ses i byen i dag. For eksempel er der lagt små fiskesten ned i gågaderne, som fører dig rundt på en mini-sightseeing.

Og i vandet ud for havnepromenaden kan man stadig se en række sildehegn, som siden 1400-tallet har sikret store sildefangster til byen. Sildehegnene i Kappeln er i øvrigt de eneste tilbageværende sildehegn i Europa.

Fyrtårnet Falshöft

20 kilometer nord for Kappeln ligger det rød-hvide fyrtårn  Falshöft. Tårnet er fra 1910, og det er 24 meter højt. Fra toppen er der en fin udsigt blandt andet til Ærø og Kegnæs.

Møllen Charlotte

Der er mange vindmøller på halvøen Angeln, og den mest berømte er uden tvivl mølle Charlotte.  Den gamle mølle ligger i det fredede naturområde Geltinger Birk.

Geltinger Birk

Cirka 20 kilometer nord for Kappeln ligger det fredede naturområde, Geltinger Birk. Stedet er oplagt til vandre- eller cykelture.

Flensburg

Flensburg ligger 45 kilometer vest for Kappeln og er et oplagt stop på vejen, hvis du kommer fra Danmark.

Læs mere om Flensburg.

Eckernförde

30 kilometer syd for Kappeln ligger Eckernförde, der byder på et hyggeligt havnemiljø og en velbevaret gammel bydel. Læs mere om Eckernförde.

Schleswig

33 kilometer sydøst for Kappeln ligger Schleswig, der blandt andet lokker med den imponerende domkirke og det hyggelige fiskerkvarter Holm. Læs mere om Schleswig.

Overnatning

Med små 10.000 indbyggere er Kappeln ingen storby. Der findes dog en håndfuld overnatningssteder i byen. Se udvalget på Booking.com.

Spisesteder

Der findes flere is- og spisesteder langs havnepromenaden i Kappeln. Da byen er en havneby, står er fiskeretter rigt repræsenteret rundt omkring på restauranterne.

Læs om restauranterne hos Tripadvisor.

Der gemmer sig en lille, hyggelig by bag havnefronten.
Der gemmer sig en lille, hyggelig by bag havnefronten.

(Annonce)

Billeder fra Kappeln

Billeder fra Kappeln

Kort over Kappeln

Kort over Kappeln

(Annonce)

Byer i nærheden

Eckernförde

Hyggelig havneby i bunden af fjorden

Flensburg

Flensburg

Farverigt førstehåndsindtryk af vores nabo mod syd

Preetz

Klosterby med hang til sko

Schleswig

Schleswig

Domkirkeby med danske rødder

Oplev Tyskland