Hannover

Historisk hovedstad med grønne omgivelser og en rød tråd til byens seværdigheder

Hannover er hovedby i delstaten Niedersachsen, og byen var også hovedstad i det tidligere kongerige af samme navn.  I dag er byen en livlig metropol med over 500.000 indbyggere, der ligger grønt og godt omgivet af store parkområder og floderne Ihme og Leine.

Byens mest berømte vartegn er det næsten slotsagtige rådhus, som ligger idyllisk placeret i den sydlige del af indre by – omgivet af parker og med en sø i baghaven.

Bombet til ukendelighed

2. Verdenskrig gik hårdt ud over Hannover, der var hjemsted for meget industri. I løbet af krigen blev byen derfor udsat for utallige bombardementer, og det betød, at hele 90 procent af byen lå i ruiner ved krigens afslutning.

Dele af den historiske bymidte er siden blevet genopbygget, og især i området omkring Kramerstrasse og og Ballhofplatz fornemmer man byens historiske karakter. Ander steder er fortiden visket væk og erstattet af efterkrigsarkitektur af skiftende kvalitet.

Alt i alt er Hannover dog et godt bekendtskab og en god base til at tage på opdagelse i Niedersachsen.

Læs mere

Det “nye” rådhus

Det nye rådhus i Hannover er slet ikke så nyt. Det er opført i 1913 i en blanding af nygotik og jugendstil og byens vartegn. Det er muligt at kigge indenfor og tage turen op i den næsten 100 meter høje kuppel. I lobbyen kan man også se to bymodeller af Hannover, der viser, hvor slemt beskadiget byen blev under 2. Verdenskrig.

Kunst i byrummet

Langs bredden af floden Ihme på Leibnizufer står flere skulpturer af den berømte fransk/amerikanske kunstner Niki de Saint Phalle. Derudover er der flere statuer og kunstværker rundt omkring i byen.

Den røde rute

En 4,2 kilometer lang rød rute, fører dig forbi 36 turistspots rundt omkring i Hannover midtby. Find ruten og lad dig lede forbi historiske seværdigheder som det gamle rådhus, Leibnizhaus og den stemningsfulde plads Ballhofplatz.

Herrenhäuser Gärten

I udkanten af Hannover ligger et stort grønt område, der egentlig består af fire sammenflettede parkanlæg – med barokhaven Grosser Garten som den mest iøjnefaldende. Om sommeren bliver der afholdt masser af koncerter og events i parken. 

Bad Pyrmont

73 kilometer sydvest for Hannover ligger kurbyen Bad Pyrmont, der byder på luftige omgivelser og en dejlig palmehave. Læs mere om Bad Pyrmont.

 

Braunschweig

Denne historiske hovedstadsby ligger 65 kilometer østpå. Læs mere om Braunschweig.

 

Celle

Knap 44 kilometer nord for Hannover ligger byen Celle. Her ligger over 400 restaurerede bindingsværkshus side om side i den charmerende gamle bydel. Læs mere om Celle.

Gifhorn

63 kilometer østpå ligger møllebyen Gifhorn. Her kan du blandt andet opleve 13 historiske møller i originalstørrelse på byens møllemuseum. Læs mere om Gifhorn.

 

Goslar

Den gamle mineby Goslar 85 kilometer sydøst for Hannover er et af højdepunkterne i Harzen. Læs mere om Goslar.

 

Hameln

50 kilometer syd for Hannover ligger Hameln. Byen er især kendt for eventyret om rottefængeren fra Hameln, men byder også på en næsten intakt bymidte med kønne bindingsværkshuse. Læs mere om Hameln.

 

Hildesheim

Hildesheim ligger 35 kilometer syd for Hannover og byder på verdensarvs-kirker og  “verdens smukkeste markedsplads” ifølge den tyske filosof Wilhelm von Humboldt. Læs mere om Hildesheim.

 

Minden

75 kilometer vestpå ligger den historiske flodby Minden, som byder på masser af kirker og det hyggelige kvarter, Schnurr. Læs mere om Minden.

 

Verden

85 kilometer nordvestpå ligger den skønne by Verden, som har en seværdig, historisk bykerne. Læs mere om Verden.

Spisesteder

Med over en halv million indbyggere er Hannover en storby med masser af spisesteder. Der er især en del restauranter og cafeer i de restaurerede huse i den gamle bydel og omkring Ballhofplatz.

Se liste over restauranter hos Tripadvisor.

Overnatning

Hannovers status som både storby og messeby gør, at der er masser af overnatningsmuligheder i byen.

Se mere hos booking.com.

Der er udendørs servering på Ballhofplatz.
Der er udendørs servering på Ballhofplatz.

(Annonce)

Billeder fra Hannover

Billeder fra Hannover

Kort over Hannover

Kort over Hannover

(Annonce)

Byer i nærheden

Bad Pyrmont

Bad Pyrmont

Populær kurby i skønne og grønne omgivelser

Celle

Studier i bindingsværk

Goslar

Ældgammel mineby i Harzen

Hildesheim

Verdensarvskirker og strålende markedsplads

Oplev Tyskland