Hameln

En eventyrlig rotterede

Det er egentlig en trist historie, der har gjort Hameln til en populær turistdestination. Brødrene Grimms eventyr om Rottefængeren fra Hameln er jo ikke hyggelæsning for de små, men fortællingen om en rottefænger, som i vrede lokkede 130 børn ud af byen, så de aldrig blev fundet igen.

Det ulykkelige eventyr, som efter sigende skulle være baseret på en sand historie, er dog endt med at bringe en form for lykke til byen med de 57.000 indbyggere. Rottehistorien bliver nemlig brugt flittigt i byens markedsføring og er helt sikkert den overvejende grund til, at mange besøger Hameln i dag.

Et besøg værd – rotter eller ej

Du behøver dog ikke at være eventyr-entusiast for at sætte pris på Hameln. For byen er i sig selv et besøg værd med sin smukke beliggenhed ved floden Weser, og de gamle gader, der er fyldt med smukt dekorerede bindingsværkshuse og hyggelige pladser.

På den måde er det nemmere at bære over med, at der står store rottefigurer i gågaden, og at det er en mand i fjollet rottefængerkostume, der guider turisterne igennem byen.

Læs mere

Rottefænger-festligheder

Historien om Rottefængeren fra Hameln fylder rigtig meget i byen. Du kan for eksempel opleve eventyret i klokkespils-format ved Hochseitshaus på Pferdemarkt hver dag klokken 13.05, 15.35 og 17.35.  Og hvert år bliver eventyret behørigt markeret i byen med en teaterforestilling, der bliver opført flere gange henover sommeren. Læs mere hos om teaterforestilligen – og andre rotte-festligheder på hameln.de.

Rundtur i den gamle bydel

Alting handler ikke om rotter i Hameln. Byen er i sig selv en seværdighed med de mange hyggelige gader med smukke og skæve bindingsværkshuse.

Som en lille hjælp kan du følge en rute igennem byen, der guider dig til byens seværdigheder. Ruten er med jævne mellemrum markeret i byens belægning med en lille figur, der forestiller… en rotte!

Ornament-oplevelser

Flere steder er træværket i de gamle bindingsværkshuse fuld af smukke og sjove detaljer. Husk at holde øje med de rigt ornameterede facader, når du bevæger dig rundt i byen.

Bad Pyrmont

23 kilometer sydvest for Hameln ligger kurbyen Bad Pyrmont, der byder på luftige omgivelser og en dejlig palmehave. Læs mere om Bad Pyrmont.

Bad Salzuflen

65 kilometer vestpå ligger bindingsværks- og kurbyen Bad Salzuflen. Læs mere om Bad Salzuflen.

Hannover

Hannover ligger 50 nord for Hameln og er et oplagt stop, hvis der skal tankes lidt storbystemning op undervejs. Læs mere om Hannover.

Hildesheim

Hildesheim ligger 50 østpå og byder på verdensarvs-kirker og  “verdens smukkeste markedsplads” ifølge den tyske filosof Wilhelm von Humboldt. Læs mere om Hildesheim.

Höxter

1 times sydlig kørsel fra Hameln ligger Höxter, der kan fremvise utallige rigt udsmykkede bindingsværkshuse i den såkaldte Weser-renæssancestil. Derudover ligger det UNESCO-listede kloster Corvey nogle få kilometer fra byen. Læs mere om Höxter.

Lügde

27 kilometer sydvest for Hameln ligger den idylliske by Lügde. Byen er omgivet af en delvist bevaret bymur og rummer over 300 bindingsværkshuse. Byen er også kendt for sin specielle påsketradition, hvor brændende halmballer bliver rullet ned ad en nærliggende bakke. Læs mere om Lügde.

Minden

Godt 40 kilometer nordvestpå ligger den historiske flodby Minden, som byder på masser af kirker og det hyggelige kvarter, Schnurr. Læs mere om Minden.

Spisesteder

Hameln lægger gader til masser af turister året rundt, og derfor er der også mange caféer og restauranter i byen.

Få overblikket hos Tripadvisor.

Overnatning

Der er også mange muligheder for at overnatte i Hameln. Vær dog opmærksom på, at det kan knibe med sengepladserne om sommeren, når det årlige rottefænger-teater bliver opført.

Se overnatningssteder hos Booking.com.

Hameln byder på både rotteeventyr og bindingsværk
Hameln byder på både rotteeventyr og bindingsværk

(Annonce)

Billeder fra Hameln

Billeder fra Hameln

(Annonce)

Kort over Hameln

Kort over Hameln

Byer i nærheden

Bad Pyrmont

Bad Pyrmont

Populær kurby i skønne og grønne omgivelser

Minden

Historisk kirkeby med ældgamment rådhus

Hildesheim

Verdensarvskirker og strålende markedsplads

Lügde

Bymur, bindingsværk og brændende påskehjul.

Oplev Tyskland