Bad Pyrmont

Luftig kurby i kønne grønne omgivelser, der indbyder til både afslappende ferie og gode naturoplevelser

Allerede i 1700-tallet blev Bad Pyrmont (21.000 indbyggere) kendt som et attraktivt feriested. Landets adel og andre fine folk besøgte byen for at vandre i den grønne kurpark og nyde de forfriskende kilder, som skulle have helbredende kræfter.

I dag er kurparken med de eksotiske palmer og andet godt grønt stadig stadig et stabilt hit, og tusindvis af helsesøgende turister holder ferie i Bad Pyrmont hvert år.

Mange af byens hoteller tilbyder forskellige helse- og spabehandlinger, og der er i det hele taget en stemning af sundhed i luften.

Yndige omgivelser

Midtbyen domineres af kurparken med de mange palmer og det lille “Schloss Pyrmont“. Slottet er i dag indrettet til museum, men blev oprindeligt bygget i 1500-tallet som sommerresidens for greven af Spiegelberg.

Derudover ligger der flere fornemme villaer og palæer langs promade-alléen Heiligenangerstrasse og Brunnenplatz. Blandt andet det elegante kurhotel “Fürstenhof” fra 1777, der er byens ældste bygning. 

For enden af Brunnenplatz ligger den ikoniske bygning “Wandelhalle” med den tempellignende brønd “Der hyllige Born”. Her kan man smage på de helbredende kilder i passende mondæne rammer.

Helseoplevelserne fylder en hel del i byen, men du kan sagtens holde ferie i Bad Pyrmont, selvom du hverken er til spa eller kurbade. Den imødekommende midtby og de mange vandremuligheder i de omkringliggende skove sørger nemlig for, at byen er en ferie værd for alle.

Læs mere

Kurparken

Kurparken er byens omdrejningspunkt og grunden til, at rigtig mange vælger at besøge Bad Pyrmont. Parken blev kåret til Tysklands smukkeste i 2005, og det er en salig fornøjelse af vandre rundt imellem de mange planter og blomster, som er blevet samlet sammen og dyrket siden 1700-tallet.

Især palmehaven med de over 300 palmer er et eksotisk bekendtskab. Den ældste palme i parken er over 400 år gammel.

Kig også ind i det lille slot, “Schloss Pyrmont“, der i dag er museum.

Dunsthöhle

Du er ikke i tvivl, når du nærmer dig “Dunsthöhle” – eller dunsthulen, som stedet ville hedde på dansk. For ja – her lugter faktisk en del. Sådan lidt ligesom når man åbner en madkasse, hvor der gemmer sig en æggemad.

Grunden til den markante duft (eller måske nærmere dunst) er, at der strømmer kuldioxid ud fra hulen. Det er et ret unikt fænomen og den eneste af sin slags i Europa.

I dag er der bygget en lille pavillon op omkring hulen, men man kan godt komme ind og se – og lugte.

Bad Salzuflen

45 kilometer vestpå ligger bindingsværks- og kurbyen Bad Salzuflen. Læs mere om Bad Salzuflen.

Hameln

25 kilometer nord for Bad Pyrmont ligger Hameln. Byen er især kendt for eventyret om rottefængeren fra Hameln, men byder også på en næsten intakt bymidte med kønne bindingsværkshuse. Læs mere om Hameln.

Hannover

Hannover ligger 70 kilometer nord for Bad Pyrmont og er et oplagt stop, hvis der skal tankes lidt storbystemning op undervejs. Læs mere om Hannover.

Hildesheim

65 kilometer øst fra Bad Pyrmont ligger Hildesheim, der lokker med smukke verdensarvs-kirker og en imponerende markedsplads. Læs mere om Hildesheim.

Höxter

30 kilometer syd for Bad Pyrmont ligger Höxter, der kan fremvise utallige rigt udsmykkede bindingsværkshuse i den såkaldte Weser-renæssancestil. Derudover ligger det UNESCO-listede kloster Corvey nogle få kilometer fra byen. Læs mere om Höxter.

Lügde

Bare 4 kilometer fra Bad Pyrmont ligger den idylliske by Lügde. Byen er omgivet af en delvist bevaret bymur og rummer over 300 bindingsværkshuse. Byen er også kendt for sin specielle påsketradition, hvor brændende træhjul bliver rullet ned ad en nærliggende bakke. Læs mere om Lügde.

Minden

65 kilometer nordvest på ligger den historiske flodby Minden, som byder på masser af kirker og det hyggelige kvarter, Schnurr. Læs mere om Minden.

Overnatning

Bad Pyrmont er i høj grad gearet til wellness-turister, der især kommer for at slentre i kurparken og den omkringliggende natur og nyde de mange forskellige spa-muligheder. Derfor er der mange spa-hoteller i byen, der tilbyder spa-ophold. 

Der findes dog også en del ferielejligheder og mindre overnatningssteder, hvis man bare vil snuse stemningen ind uden at kaste sig ud i luksuriøse behandlingstilbud. 

Få et overblik på booking.com.

Spisesteder

Der er mange forskellige spisesteder i byen takket være de store mængder turister. Få et overblik hos Tripadvisor.

Kurparken er Bad Pyrmonts vartegn. Der findes over 300 palmer i kurparken.
Kurparken er Bad Pyrmonts vartegn. Der findes over 300 palmer i kurparken.

(Annonce)

Billeder fra Bad Pyrmont

Billeder fra Bad Pyrmont

Links og kort

Links og kort

Bad Pyrmont Tourismus – byens officielle turistinformation. Se også masser af billeder på bureauets Instagram-profil.

Weserbergland Tourismus – turistinformation om det omkringliggende område.

Kurpark – byens berømte kurpark med palmer og andet skønt.

Museumpyrmont – byens slot og museum.

Tierpark Bad Pyrmont – lille, hyggelig zoologisk have i gåafstand fra centrum.

Byer i nærheden

Bad Salzuflen

Saltholdig bindingsværks- og kurby

Hameln

Hameln

En eventyrlig rotterede i Brødrene Grimm-land

Neues Rathaus i Hannover

Hannover

Historisk tidligere hovedstad i grønne omgivelser

Lügde

Bymur, bindingsværk og brændende påskehjul.