Wernigerode

Klassisk bindingsværksidyl a la Harzen

Wernigerode er et oplagt sted at booke en ferie, hvis du vil på opdagelse i Harzen. Byen oser af stemning med sine mange velbevarede bindingsværkshuse og kringlede gader. Og over byen troner det billedskønne slot.

Byen er ikke nogen skjult skat, så forvent at dele brosten og sightseeingplads med en del andre turister og turistgrupper. Heldigvis er byen så tilpas stor, at du godt kan finde små gader og gyder, hvor du har byen (næsten) for dig selv.

Til Brocken og tilbage igen

Wernigerode er også et godt udgangspunkt, hvis du vil en tur til Harzens højeste bjerg, Brocken. Fra byens banegård kører Harzer Schmalspurbahnen hele vejen op til til toppen. 

Vil du gerne have et overblik over Harzen uden at komme op i højderne, så kan du sætte kursen mod miniatureparken i Wernigerode. Her kan du se over 60 kendte bygningsværker fra hele Harzen i miniformat.

Læs mere

Schloss Wernigerode

Tårnene og spirene fra Schloss Wernigerode dukker ofte op, når du går rundt i byen. Slottet ligger nemlig på en lille bakketop lige i udkanten af byen, og det ligger ikke længere væk (eller oppe), at man godt kan klare turen på gåben, hvis man er i ok form. Ellers kører den lille turistbus “Die Wernigeröder Schlossbahn” også derop og ned igen.

Slottet var oprindeligt en middelalderborg, der skulle give husly til de tyske kejsere, når de ville på jagt. I løbet af 1500-tallet blev borgen ombygget til et renæssanceslot.

Rådhuset

Det ikoniske rådhus i Wernigerode stammer fra 1420 og er nok en af de mest fotograferede bygninger i Harzen. Bygningen var oprindeligt opført som et lysthus for Grev Heinrich men blev senere til byens rådhus.

I kælderen ligger der – som i så mange andre tyske rådhuse – en restaurant.

Harzen

Wernigerode ligger i den nordlige ende af Harzen – et smukt naturområde med skovklædte bakker og smukke dale. Læs mere om Harzen.

Vandreture

Der er utallige vandreruter og -stier i Harzen. I byen Ilsenburg tæt på Wernigerode kan du for eksempel gå den 26 kilometer lange rute “Heinrich-Heine-Weg“.

Du kan også komme helt tæt på den nyere tyske historie med en gåtur langs den gamle grænse mellem Øst- og Vesttyskland, der delte Harzen op i to. Cirka 75 kilometer af den knap 1400 kilometer gamle grænse går i Harzen. Grænsevejen starter også i Ilsenburg. På ruten kan man stadig se rester af betonveje, hegn og vagttårne.

Blankenburg

Blot 20 kilometer fra Wernigerode ligger den lille by Blankenburg og lokker med bindingsværk og et flot slot med udsigt. Læs mere om Blankenburg.

Braunschweig

Denne historiske hovedstadsby ligger 60 kilometer nordpå. Læs mere om Braunschweig.

Goslar

Den gamle mineby Goslar er en utrolig velbevaret by 35 kilometer vest for Wernigerode. Læs mere om Goslar.

Ilsenburg

9 kilometer vestpå ligger den lille by Ilsenburg omgivet af stor natur. Læs mere om Ilsenburg.

Helmstedt

60 kilometer nordpå ligger den hyggelige by, Helmstedt. Lige uden for byen kan du se den største tidligere grænseovergang mellem Øst- og Vesttyskland. Læs mere om Helmstedt.

Königslutter am Elm

50 kilometer nordpå ligger den grønne by Königslutter am Elm, der især er berømt for sin velbevarede domkirke. Læs mere om Königslutter am Elm.

Osterwieck

25 kilometer nordpå ligger Osterwieck, der byder på over 400 historiske bindingsværkshuse i den velbevarede bymidte. Læs mere om Osterwieck.

Quedlinburg

Quedlinburg ligger 30 kilometer øst for Wernigerode og er et af de absolutte højdepunkter ved en ferie i Harzen. Læs mere om Quedlinburg.

Overnatning

Wernigerode er en af de mest populære byer i Harzen, så her er rigeligt med overnatningsmuligheder i alle former og prisniveauer.

Rabat hos Happy Days

Lige nu kan du spare penge på overnatning i Harzen hos vores samarbejdspartner Happy Days. Læs mere her.

Spisesteder

Hvor der er turister, er der restauranter. Og Wernigerode er ingen undtagelse. Et oplagt valg er rådhuskælderen, men der er også mange andre muligheder. Få det fulde overblik hos Tripadvisor.

wernigerode9
Wernigerode er fuld af fine bindingsværkshuse

(Annonce)

Billeder fra Wernigerode

Billeder fra Wernigerode

Kort over Wernigerode

Kort over Wernigerode

(Annonce)

Byer i nærheden

Blankenburg

Harzen-hit med bindingsværk, brosten og slot

Goslar

Ældgammel mineby i Harzen

Ilsenburg

Harzen-by omgivet af natur

Quedlinburg

Quedlinburg

Et af de absolutte højdepunkter ved en ferie i Harzen.

Oplev Tyskland