Traben-Trarbach

En arkitektonisk outsider blandt bindingsværksbyerne

Hvis du ankommer til dobbeltbyen Traben-Trarbach fra klassiske Moseldobbeltbyer som Bernkastel-Kues eller Ediger-Eller, så vil du hurtigt se, at noget er anderledes her.

Tag byens vartegn, Moselbrücke, for eksempel med sine stærke pangfarver og det kitchy tårn, Brückentor. Eller gå en tur langs floden i Traben-bydelen, hvor vildt ornamenterede villaer og småpalæer ligger side om side og gør sig til i al deres 1900-talsglans.

Fugl føniks med jugenstilvinger

Traben-Trarbach har skam også sin portion af gamle bindingsværkshuse og stenhuse. Men byen skiller sig ud fra nabobyerne ved også at have et væld af jugendstilsbygninger fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet.

To bybrande i henholdsvis 1858 og 1879 skabte plads til nye tanker i forhold til genopbygningen af byen. Og da Traben-Trarbach samtidig havde etableret sig som den næststørste vinhandelsby i Europa (kun overgået af Bordeaux) var der masser af penge til at tænke stort og vildt.

Dobbeltbyen byder derfor på mange fine og fantasifulde bygninger – ligesom byens fortid som vinmetropol heller ikke fornægter sig.

Læs mere:

Moselbrücke

Broen, som forbinder de to bydele Traben og Trarbach, er ret iøjnefaldende. Den er opført i 1889 af den berømte tyske jugendstilsarkitekt, Bruno Möhring. I 1945 blev broen sprængt i luften, men den blev siden genopført i en tro kopi af den originale bro. Fra Trarbach-siden starter en tur over broen med at gå igennem tårnet Brückentor.

Broen er malet i friske lyserøde og lysegrønne nuancer, som giver broen et næsten legetøjsagtigt udseende.

Burg Grevenburg

Højt hævet over Trarbach-delen af dobbeltbyen ligger resterne af middelalderborgen Grevenburg. Der er ikke meget tilbage af selve borgen, men kaserne-bygningen er stadig bevaret. Fra borgruinen er der en fin udsigt over byen og landskabet.

Har du ikke noget imod at få pulsen op, kan du gå op til borgen fra Trarbach. Du kan enten tage en stejl sti, der starter ved Brückentor, du kan vandre igennem skoven, eller du kan tage turen til borgen vi krigsmindemærket, der ligger cirka halvvejs oppe.

Krigsmindemærket

Cirka midtvejs mellem borgruinen og bydelen Trarbach står et krigsmindemærke til minde om faldne soldater fra en krig i 1870-71. Der er bænke ved mindesmærket og en fin udsigtsplatform. Så hvis du ikke har kræfter til at tage turen helt vejen op til borgen, så er der også gode udsigter at hente ved dette mindesmærke. Turen op til mindesmærke går op ad trapper imellem stejle vinmarker.

Jugendstil i bybilledet

Som nævnt er Traben-Trarbach beriget med masser af jugendstilsbygninger fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Tidens byggestil bød på en særegen blanding af historiske træk tilsat fantasifulde og naturinspirerede former og ornamenter.

Især på Traben-siden ligger der mange fine jugendstilsbygninger. For eksempel hotellerne Jugenstilhotel Bellevue og Moselschlösschen, samt den gamle banegårdsbygning og det gamle posthus lige ved broen.

Buddhamuseet

Er du til østens mystik, så synes du måske, at byens buddha-museum er interessant. Hovedbygningen er i øvrigt tegnet af arkitekten Bruno Möhring, som også står bag Moselbrücke

Trier

Trier er Moseldalens hovedby mod syd og byder på et væld af historiske monumenter helt tilbage til romertiden. 50 kilometer vestpå. Læs mere om Trier.

Mosel

Find flere oplevelser langs Mosel. Læs mere her.

Spise og drikke

Selvom Traben-Trarbach ikke er den mest besøgte by ved Mosel, så er her alligevel masser af spisesteder på begge sider af floden. Find et spisested hos Tripadvisor. Derudover fornægter byens stolte fortid som vinhandelsmetropol sig ikke, og der er adskillige vinbutikker og vinproducenter i byen.

Overnatning

Har du mange penge på kontoen, så kan du drømme dig tilbage til ”Belle Epoque” for en stund på jugendstilherligheder som Moselschlösschen eller Jugendstilhotel Bellevue.

Er budgettet lidt mere stramt, så gå på opdagelse på hotel- og ferielejligheds-søgesider som Booking.com, Expedia, AirBnb eller Trivago. Husk, at overnatningsstedet tjener bedst, hvis du booker direkte hos dem.

Rabat hos Happy Days

Vi samarbejder desuden med rejsebureauet Happy Days. Det betyder, at vi kan tilbyde rabat på udvalgte tyske hoteller, hvis du bestiller via dette link.

Der er en fornem udsigt fra ruinen Grevensburg.
Der er en fornem udsigt fra ruinen Grevensburg.

(Annonce)

Billeder fra Traben-Trarbach

Billeder fra Traben-Trarbacn

Kort over Traben-Trarbach

Kort over Traben-Trarbach

(Annonce)

Byer i nærheden

Bernkastel-Kues

Moseldalens mest populære vinlandsby.

Beilstein

Bedårende miniby med borgruin på toppen.

Trier

Moselmetropol med romersk fortid

Wolf

Klassisk Mosel-vinby uden de store armbevægelser.

Oplev Tyskland