Beilstein

Bedårende miniby ved Mosel

Der er virkelig presset massive mængder af charme (og turister) ind på de få kvadratmeter, den gamle bydel i Beilstein udgør. I gaderne Bachstrasse, Weingasse, Fürst Metternich-Strasse, Schlossstrasse og Klostertreppe ligger de smukt restaurerede huse side om side og skaber en intim, historisk atmosfære. Det hele kulminerer på den yndige plads, Markt midt i byen.

For enden af Klostertrappe ligger klosterkirken St. Josef på et lille udsigtsplateau. Barokkirken er en del af et tidligere klosterkompleks, hvis bygninger stadig er bevaret. I dag huser klosterbygningerne en restaurant og en række ferielejligheder.

Borg på toppen

Længere opad troner ruinen af borgen Beilstein, som har givet byen sit navn. Borgen blev formentlig opført allerede i 1100-tallet, og den var senest ejet af Metternich-slægten.

Selvom borgen blev ødelagt i en krig i 1689, er store dele af bygningsværket bevaret, så man fornemmer borgens betydning i middelalderen. Du kan blandt andet bestige det 25 meter høje tårn midt i den indre gårdsplads. Herfra er der en fin udsigt over Moseldalen.

Beilstein er et populært stop for Moselturister, så forvent ikke at have den stemningsfulde bymidte for dig selv.

En ferie til Tyskland kunne gå til Mosel
Beilstein er spækket med historiske huse.

(Annonce)

Billeder fra Beilstein

Billeder fra Beilstein

Kort over Beilstein

Kort over Beilstein

(Annonce)

Byer i nærheden

Bernkastel-Kues

En af Moseldalens alleryndigste byer

Cochem

Turistmagnet med det perfekte postkortmotiv.

Traben-Trarbach

Jugendstil-by midt i Moseldalen.

Wolf

Klassisk Mosel-vinby uden de store armbevægelser.

Oplev Tyskland