Cochem

Mosels mest berømte postkortmotiv

Knips. Reichsburg Cochem topper majestætisk den stejle skov- og vinmarksklædte klippe. Under borgen ligger byen Cochem med sin linje af farvestrålende huse, der på en god dag spejler sig i Mosels vand.

Der er ikke noget at sige til, at motivet med borgen, bakkerne og byen ved floden er et af de mest forevigede i Mosel. For når man står dér på Skagerak Brücke, der forbinder Cochem med bydelen Cond på den anden side, så tager hele sceneriet sig ret spektakulært ud.

Sprækker i den fine facade

Kommer man lidt tættere på det hele, så falmer postkortmotivet desværre en smule. Byen blev hårdt ramt af bomber under 2. Verdenskrig, og derfor er den historiske bymasse flere steder blevet erstattet af ærgerligt betonbyggeri og triste efterligninger af fortidens bindingsværkshuse.

Samtidig er koncentrationen af turistbutikker og tvivlsomme restauranter så stor, at man i mange af de smalle gader har svært ved at fornemme byen for bare butikker.

Og så er det jo heller ikke en helt rigtig middelalderborg, der ligger deroppe på toppen af byen – men en 1800-talsversion af, hvordan en rigtig middelalderborg kunne se ud. Det ændrer dog ikke ved, at borgen tager sig flot ud og emmer af majestætisk storhed deroppe på toppen af byen.

Bortset fra borgen er Cochem i virkeligheden nok allerbedst bare at opleve i forbifarten med et kort fotostop midt på Skagerak Brücke.

På Marktplatz er der liv og glade dage i kønne rammer.
På Marktplatz er der liv og glade dage i kønne rammer.

(Annonce)

Billeder fra Cochem

Billeder fra Cochem

Kort over Cochem

Kort over Cochem

(Annonce)

Byer i nærheden

Bernkastel-Kues

Moseldalens mest populære vinlandsby.

Beilstein

Bedårende miniby med borgruin på toppen.

Traben-Trarbach

Jugendstil-by midt i Moseldalen.

Wolf

Klassisk Mosel-vinby uden de store armbevægelser.

Oplev Tyskland