Bernkastel-Kues

Vinmarker, borgruin og bindingsværk: Bernkastel-Kues har hele Mosel-pakken

Ved en vinbar i en sidegade sidder gæsterne ved små borde på fortovet med hvidvin i glassene. Nogle få meter bag dem slutter byen og bliver erstattet med marker proppet med vinranker. Måske kommer vinen, de drikker, netop fra disse marker?

Bernkastel-Kues er i dén grad essensen af livet ved Mosel. Vinmarkerne vokser nærmest helt ind i byen, og de brostensbelagte gader flankeret af farverige bindingsværkshuse emmer af gode, gamle dage.

Og naturligvis har også Bernkastel-Kues en malerisk borgruin dramatisk placeret deroppe på bakketoppen over alle herlighederne.

Følg med strømmen

Dobbeltbyen Bernkastel-Kues er vel nok den allerhyggeligste af alle vinbyerne langs Moselfloden – og den gamle bymidte på Bernkastel-siden er så tilpas stor, at dagens turister bliver fordelt jævnt ud over gadenettet. I hvert fald denne påskedag, hvor vi besøger byen.

Det er en rendyrket fornøjelse af slentre omkring i de maleriske gader, hvor skæve, gamle huse vidner om en lang og rig historie. Og på pladserne Karlsbader Platz og Markt får alle herlighederne lige et ekstra nøk opad.

Bliver bindingsværksidyllen i bymidten lidt for stillestående, og er du frisk på en gedigen stigning, så kan du sætte kursen mod borgruinen Landshut, som ligger godt 200 meter over byen.

Læs mere:

Den største fornøjelse ved Bernkastel-Kues er faktisk at vandre omkring på må og få, indsnuse stemningen blandt de gamle bindingsværkshuse og måske slå sig ned på en Weinstube med et glas vin. Men der er da også nogle pejlemærker, man kan sætte kursen mod:

Marktplatz

Markedspladsen i Bernkastel-Kues må høre til blandt de alleryndigste i Tyskland. Den lille, kvadratiske plads byder på en perlerække af smukke, historiske bygninger med 1600-talsbrønden St. Michaelsbrunnen i midten. Læg især mærke til det fornemme renæssancerådhus og det herlige, smalle og skæve bindingsværkshus i Karlstrasse ved siden af rådhuset.

Burg Landshut

Som kronen på et i forvejen smukt værk ligger ruinen af borgen Landshut hævet over Bernkastel-Kues’ bedårende gamle bydel. Borgen er opført i 1200-tallet, men der har muligvis været en borg på stedet helt tilbage til romertiden.

Turen op til borgen går langs vinmarkerne, og trænger du til et pitstop undervejs, ligger der en restaurant cirka halvvejs oppe ad stigningen.

I sommermånederne kan du også spise på en restaurant, som befinder sig inden for borgmurene.

Er du ikke helt træt i benene oven på vandreturen op til Landshut, kan du fortætte opturen helt op til den 415 meter høje bjergtop Olymp.

St. Nikolaus-hospitalet

Langt de fleste seværdigheder ligger på Bernkastel-siden af byen. Men det er også en god idé at begive sig over broen til Kues-bydelen og som minimum kigge ind i 1400-talshospitalet St. Nikolaus.

Den tilhørende kirke er en smuk, gotisk én af slagsen, og som et lille kuriosum befinder hjertet fra det berømte bysbarn, Nicolaus Cusanus, sig i kirken. Den tyske filosof, teolog og matematiker blev født i Kues i 1401, og man kan også besøge hans fødehjem i bydelen Kues, hvis man vil vide mere om ham. Fødehjemmet er i dag omdannet til museum.

Spise og drikke

Der er masser af muligheder, hvis du vil nyde et glas vin eller et måltid mad i byen. Start jagten hos Tripadvisor.

Overnatning

Du kan finde overnatning på hotel- og ferielejligheds-søgesider som Booking.com, Expedia, AirBnb eller Trivago. Husk, at overnatningsstedet tjener bedst, hvis du booker direkte hos dem.

Trier

Trier er Moseldalens hovedby mod syd og byder på et væld af historiske monumenter helt tilbage til romertiden. 50 kilometer vestpå. Læs mere om Trier.

Mosel

Find flere oplevelser langs Mosel. Læs mere her.

Måske byens mest fotograferede hus. Det skæve, smalle bindingsværkshus er opført i 1400-tallet.
Måske byens mest fotograferede hus. Det skæve, smalle bindingsværkshus er opført i 1400-tallet.

(Annonce)

Billeder fra Bernkastel-Kues

Billeder fra Bernkastel-Kues

Kort over Bernkastel-Kues

Kort over Bernkastel-Kues

(Annonce)

Byer i nærheden

Beilstein

Bedårende miniby med borgruin på toppen.

Traben-Trarbach

Jugendstil-by midt i Moseldalen.

Trier

Moselmetropol med romersk fortid

Wolf

Klassisk Mosel-vinby uden de store armbevægelser.

Oplev Tyskland