Wolf

Typisk Mosel-landsby omgivet af vinmarker

Wolf ligger næppe øverst på ret manges liste over besøgsmål ved Mosel. Den lille landsby gemmer sig for enden af en af en af de utallige sløjfer langs den snoende flod, og vejen ender blindt lige på den anden side af byen.

Men hvis man vil opleve et stykke Mosel-landsby, der er så urørt af turister, som den slags landsbyer nu en gang kan være på disse kanter, så er Wolf et godt bud. Vi boede selv i Wolf under vores ophold ved Mosel, og oplevede en landsby, der synes at hvile fint i sig selv.

Lokale indtryk

På en gåtur rundt i byen stødte vi blandt andet på en af de lokale vinbønder, der havde parkeret traktoren og stod og fik sig en snak med naboerne midt på gaden (naturligvis havde de alle et fyldt vinglas i hånden). Og vi stødte også på en fin samling velbevarede huse i både bindingsværk og de lidt mørke natursten, som området er kendt for.

Langs Uferstrasse kan man spadsere med udsigt til Mosel, vinmarkerne og de forbipasserende skibe, og begiver du dig ind i de smalle gader, dukker de lokale vinproducenter op. Vi kiggede ind til Weingut Comes, som var leveringsdygtig i forskellige slags velsmagende hvidvin.

Velbeliggende klosterruin

Landsbyens største – og velsagtens eneste – egentlige attraktion er den forladte klosterruin Wolfer Kloster, der ligger nogle få kilometer vest for landsbyen. Klosteret var i funktion frem til 1600-tallet, hvorefter det blev forladt, og en del af murværket blev brugt til at bygge huse med i Wolf.

Der er dog stadig nok sten tilbage til at give et indtryk af fortidens kloster, når du besøger ruinen. Samtidig sikrer placeringen på toppen af en bakke dig gode udsigter over omgivelserne.

Wolf byder på rolige gader og kønne bindingsværkshuse.
Wolf byder på rolige gader og kønne bindingsværkshuse.

(Annonce)

Billeder fra Wolf

Billeder fra Wolf

(Annonce)

Kort over Wolf

Kort over Wolf

Byer i nærheden

Beilstein

Bedårende miniby med borgruin på toppen.

Bernkastel-Kues

En af Moseldalens alleryndigste byer

Cochem

Turistmagnet med det perfekte postkortmotiv.

Traben-Trarbach

Jugendstil-by midt i Moseldalen.

Oplev Tyskland