Melsungen

Stemningsfuld skovhuggerstad ved floden Fulda

Der er dybe spor på stengelænderet af 1500-talsbroen Bartenwetzerbrücke, som fører over floden Fulda og ind til den gamle bydel i Melsungen. Sporene vidner om dengang, en stor del af byens borgere hver dag drog i skoven for at fælde træer. På deres vej over broen sleb de deres økser, så de var klar til dagens arbejde.

I dag har Melsungen taget fortidens erhverv til sig i turisme-øjemed, og byen markedsfører sig som Bartenwetzer-stadt. (På tysk er barten lig med en økse og wetzer betyder ”gør skarpere”). Desuden er den imponerende historiske bro blevet udsmykket med statuer, som forestiller datidens skovhuggere.

Uanset om du er til skovhugger-historie eller ej, så er Melsungen et hyggeligt bekendtskab med sine talrige bindingsværkshuse og det lille slot i udkanten af gågaderne. Samtidig er byen et oplagt stop undervejs, hvis du kører på turistruterne Deutsche Märchenstrasse eller Deutsche Fachwerkstrasse, som begge fører igennem Melsungen.

Læs mere:

Bartenwetzerbrücke

Den imponerende stenbro, som forbinder Melsungen med den anden side af floden Fulda, er opført i 1595-96 og byens vartegn. Krige og stærke strømme har gennem tiden været grum ved broen, men i dag fremstår den fin og velrestaureret.

Broen var tidligere et centralt punkt for udskibning af varer, og i dag er der stadig et togstop lige ved broen.

Markedspladsen

Byens omdrejningspunkt er den kvadratiske Marktplazt, der byder på nogle af byens mest detaljerige bindingsværkshuse. Midt på pladsen står det ikoniske rådhus fra 1500-tallet, der er spækket med detaljerige træudskæringer, tårne og blomsterkasser. Byens turistbureau ligger også ved markedspladsen.

Slottet og gåsepigen

I udkanten af det historiske centrum – modsat Bartenwetzerbrücke – ligger det lille Schloss Melsungen fra 1557. Det blev oprindeligt opført som jagtslot, men er i dag en del af byens offentlige forvaltning.

Foran slottet kan man se en statue af figuren ”Gänseliesel”, som lufter sine gæs.

Alsfeld

70 kilometer syd for Melsungen ligger den betagende bindingsværksby Alsfeld. Byen er udnævnt til europæisk modelby for sit nænsomme bevaringsarbejde med den historiske bymasse. Læs mere om Alsfeld.

Bad Wildungen

38 kilometer vestpå ligger den hyggelige kurby Bad Wildungen. Her er både badeanstalter og bindingsværk. Læs mere om Bad Wildungen.

Fritzlar

30 kilometer vestpå ligger Fritzlar med bindingsværk, forsvarstårne og en velbevaret bymur. Læs mere om Fritzlar.

Göttingen

70 kilometer nordpå ligger studiebyen Göttingen, der lokker med liv og glade dage i smukke, historiske rammer. Læs mere om Göttingen.

Hannoversch Münden


Hyggelig by godt 50 km nord for Melsungen, der ligger dér, hvor floderne Weser, Fulda og Werra mødes. Læs mere om Hannoversch Münden.

Homberg

20 kilometer fra Melsungen ligger den hyggelige by, Homberg. Her er der bindingsværk og en borgruin på en bakketop. Læs mere om Homberg.

Marburg

80 kilometer sydvest for Melsungen ligger denne bakkede universitetsby, der lokker med en stemningsfuld bymidte og gode udsigter fra slottet på toppen af byen. Læs mere om Marburg.

Spisesteder

Omkring markedspladsen og i byens gågader ligger der en god håndfuld restauranter og caféer. Derudover er der en del spisesteder i Sandstrasse, som løber parallelt med floden Fulda. Få et overblik hos Tripadvisor.

Overnatning

Vil du tilbringe en nat eller to i Melsungen, så er der forskellige muligheder. Se mere hos Booking.com.

Statuer af skovhuggere på Bartenwetzer-broen vidner om byens fortid
Statuer af skovhuggere på Bartenwetzer-broen vidner om byens fortid

(Annonce)

Billeder fra Melsungen

Billeder fra Melsungen

Kort over Melsungen

Kort over Melsungen

(Annonce)

Byer i nærheden

Alsfeld

Smuk rollemodel for bysanering på kanten af Rødhætteland

Fritzlar

En anbefalelsesværdig afstikker fra motorvej A7

Homberg

Borgruin og bindingsværk

Marburg

Bakket studenterby med historisk bydel

Oplev Tyskland