Bad Wildungen

Populær kurby med historisk bykerne

Bad Wildungen er en klassisk tysk kurby, som ligger i grønne omgivelser nær nationalparken Kellerwald-Edersee. Byen hed oprindeligt ”Niederwildungen”, og den historiske kerne pakker sig på en lille bakketop omkring kirken.

Allerede i middelalderen var byen kendt for sine helbredende kilder, og disse kilder danner i dag udgangspunktet for den store kur-turisme, byen nyder godt af, og som siden 1906 også har givet byen dens nuværende kurnavn, Bad Wildungen.

Kurby med stor park

Øst for den gamle bydel breder kurbyen sig langs vejen Brunnenallee, der er flankeret af fine hoteller, villaer og kurklinikker. Mange af husene er opført i slutningen af 1800-tallet og i starten af 1900-tallet i jugendstil.

Hertil kommer den store kurpark, som skulle være Europas længste kurpark. Læg også mærke til de forskellige brønde og fontæner, der er stillet op langs Brunnenallee. Den mest berømte er brønden ”Brunnen Nymphe”.

Et besøg værd

Uanset om du er til kurophold eller ej, så er Bad Wildungen et besøg værd. Både på grund af den velbevarede bykerne med bindingsværk og brosten og på grund af hele kur-historien, som kommer til udtryk i landskabet og arkitekturen.

Bad Wildungen er samtidig et godt udgangspunkt, hvis du vil på opdagelse i nærområdet, der som nævnt byder på en nationalpark samt den spektakulære dæmning ved Edersee.

Læs mere:

Den gamle bydel

Kernen i Bad Wildungen folder sig ud omkring kirken Sankt Nikolaus og og den lille markedsplads. I hovedgaden Brunnenstrasse ligger store, velbevarede bindingsværkshuse side om side. Husk også at tage afstikkere ned ad mindre gader som Paradiesgasse og Hinter der Mauer. Her er husene mindre – men ikke mindre hyggelige!

Kurparken og brøndene langs Brunnenallee

Kurparken i Bad Wildungen er en af de største i Tyskland. Vejen dertil, Brunnenallee, er flankeret af prægtige villaer og kurinstitutioner. Dertil kommer flere brønde. For eksempel “Brunnen Nymphe”, som var klædt i påskefarver, da vi besøgte byen.

Alsfeld

55 kilometer sydpå ligger den betagende bindingsværksby Alsfeld. Byen er udnævnt til europæisk modelby for sit nænsomme bevaringsarbejde med den historiske bymasse. Læs mere om Alsfeld.

Fritzlar

18 kilometer østpå ligger Fritzlar med bindingsværk, forsvarstårne og en velbevaret bymur. Læs mere om Fritzlar.

Hannoversch Münden


Hyggelig by 75 kilometer nordpå, der ligger dér, hvor floderne Weser, Fulda og Werra mødes. Læs mere om Hannoversch Münden.

Marburg

55 kilometer sydpå ligger denne bakkede universitetsby, der lokker med en stemningsfuld bymidte og gode udsigter fra slottet på toppen af byen. Læs mere om Marburg.

Melsungen

38 kilometer østpå ligger Melsungen, der byder på smukke bindingsværkshuse og en historisk 1500-talsbro. Læs mere om Melsungen.

Kellerwald Edersee

Kellerwald Edersee ligger 20 km fra Fritzlar og er en del af UNESCOs verdensnaturarv. Den 57 km2 store nationalpark byder på et væld af vandreruter. Oplev også den 400 meter lange og 47 meter høje dæmning “Edertalsperre“, eller tag en sejltur på søen Edersee.
Du kan også kigge forbi den lille zoologiske have WildtierPark Edersee.

Waldeck

Borg fra 1100-tallet beliggende 120 meter over søen Edersee. Det er muligt at gå eller køre op til borgen, men man kan også tage turen til toppen med bjergbanen “Waldecker Bergbahn“. Der er fri adgang til panoramaterassen ved borgen.

Spisesteder

Der er mange muligheder for at blive mæt i Bad Wildungen. Få et overblik hos Tripadvisor.

Overnatning

Bad Wildungen er en populær kurby, og derfor er der også mange overnatningsmuligheder. Du kan evt. orientere dig på bookingportaler som Booking.com, Tripadvisor eller Airbnb. Husk, at overnatningsstedet tjener bedst, hvis du booker direkte hos dem.

Den lange Brunnenallee forbinder kurparken og den historiske bykerne.
Den lange Brunnenallee forbinder kurparken og den historiske bykerne.

(Annonce)

Billeder fra Bad Wildungen

Billeder fra Bad Wildungen

Kort over Bad Wildungen

Kort over Bad Wildungen

(Annonce)

Byer i nærheden

Alsfeld

Smuk rollemodel for bysanering på kanten af Rødhætteland

Fritzlar

En anbefalelsesværdig afstikker fra motorvej A7

Marburg

Bakket studenterby med historisk bydel

Melsungen

Skovhugger-by med historisk bro og bedårende bindingsværk

Oplev Tyskland