Buxtehude

Historisk hansestad med eventyrlige harer og pindsvin

Buxtehude rimer på eventyr og historiske huse. Flere steder iblandt byens gamle huse støder man på figurer af harer og pindsvin. Og det er der en særlig grund til. Byen er nemlig udgangspunktet for Brødrene Grimms eventyr om haren og pindsvinet – og man må i dén grad sige, at byen med de 40.000 indbyggere har taget eventyret til sig.

Byen er dog et besøg og en ferie værd – uanset om du er til eventyr eller ej. For der er mange velbevarede huse i den kompakte bymidte. Især omkring havnen Fleth ligger de velbevarede huse side om side.

Gotiske aftryk

Buxtehude er en del af “Europäische Route der Backsteingotik” – en turistrute, der løber gennem Polen, Nordtyskland og Danmark. Ruten beskriver kirker og andre bygningsværker i en række byer, der alle har det tilfælles, at de er bygget i gotisk stil af røde teglsten.

I Buxtehude er havnen Fleth, Petri-kirken, tårnet Marschtorzwinger og et gammelt borgerhus i Langestrasse 25 med på listen.

Læs mere

Fleth

Den lille kunstige havn i midten af byen er bygget efter hollandsk kanal-inspiration. Langs kanalen ligger en række smukke bindingsværks- og gavlhuse, der indeholder en del specialbutikker og spisesteder.

Eventyr

Buxtehude er den del af den tyske eventyrrute “Deutsche Märchenstrasse” takket være eventyret om haren og pindsvinet, der er skrevet af Brødrene Grimm. Flere steder i byen støder man på harer og pindsvin, og i byens gågade står en brønd med de to kendte figurer. Hvert år afholdes der også eventyrfestival i byen.

Tårnet “Der Marschtorzwinger”

Det massive 1500-tals-tårn er den sidste bevarede rest af den gamle bymur. I dag er tårnet indrettet til kulturcenter med skiftende udstillinger.

Petrikirche

Denne gotiske teglstenskirke er opført i slutningen af 1200-tallet og ligger centralt i Buxtehude. Tårnet rager 75 meter op i luften.

Stade

Denne velbevarede tidligere hansestad ligger så tæt på Buxtehude (25 kilometer), at det faktisk vil være dumt ikke at besøge byen. Læs mere om Stade.

Glückstadt

Denne sydslesvigske by ligger 60 kilometer nord for Buxtehude – på den anden side af floden Elben. (En lille bilfærge pendulerer frem og tilbage mellem Glückstadt og Wischhafen). Byen blev grundlagt af Christian 4. og byder på mange fine renæssancebygninger. Læs mere om Glückstadt.

Bremen

93 kilometer sydvest for Buxtehude ligger storbyen Bremen. Her kan du blandt andet beundre den smukke rådhusplads, der er en den af verdensarven. Læs mere om Bremen.

Verden

85 kilometer sydpå ligger den skønne by Verden, som har en seværdig, historisk bykerne. Læs mere om Verden.

Bremerhaven

94 kilometer vest for Buxtehude ligger havnebyen Bremerhaven, der især er kendt for sin moderne havnefront med akvarium og andet godt for hele familien. Læs mere hos Bremerhaven.

Hamburg

Tysklands andenstørste by behøver næppe nogen videre introduktion. Hamburg ligger godt 36 kilometer øst for Buxtehude, og de to byer er forbundet med Hamburgs s-togslinje S3. Læs mere hos Hamburg-tourism.

Spisesteder

Buxtehude er ingen storby, men der findes alligevel en del spisesteder i byen. Især langs kanalen Fleth.

Se restauranterne hos Tripadvisor.

Overnatning

Der findes et par håndfulde hoteller i byen. Ellers er nabobyerne Stade og Hamburg også gode overnatningsbud.

Læs mere på booking.com.

Buxtehude - hyggelig havneby og hjemsted for eventyret om haren og pindsvinet.
Buxtehude - hyggelig havneby og hjemsted for eventyret om haren og pindsvinet.

(Annonce)

Billeder fra Buxtehude

Billeder fra Buxtehude

(Annonce)

Kort over Buxtehude

Kort over Buxtehude

Byer i nærheden

Bremen

Populære stadsmusikanter og verdensarvs-rådhus

Havnen i Glückstadt

Glückstadt

Kongeligt dansk aftryk ved Elben

Lüneburg

Velbevaret hansestad på saltruten med masser at byde på

Stade

Stade

Historisk hansestad en dagstur fra Hamburg​

Oplev Tyskland