Bad Bederkesa

Hyggeligt pitstop midt i det flade Geestland

Bad Bederkesa står nok næppe ret højt på ret manges ønskeliste over tyske byer, man gerne vil besøge. Ja, det er måske endda de færreste, som nogensinde har hørt om byen før.

Det var i hvert fald sådan, vi havde det, da vi besøgte byen en sommerlig forårsdag i maj. Her var vi på vej fra færgelejet ved Wischhafen til Ostfriesland. Turen gik hen over det flade landbrugsland kaldet Geestland, og middagssulten begyndte at melde sig.

Et hurtigt kig på kortet viste, at Bad Bederkesa skulle ligge pænt ud til en sø, og der skulle være noget interessant at komme efter i byen i form af blandt andet en gammel borg. Derfor satte vi kursen mod den lille kurby.

Efter den tiltrængte optankning på en af byens restauranter blev det til en lille byrundtur i Bad Bederkesa.

En rigtig ridderborg

Bad Bederkesa er i dag først og fremmest kendt for sin rene luft og sine velgørende mudderbade, som har sikret byen sit ”Bad” foran Bederkesa. Det er et bevis på, at byen er en officiel tysk kurby.

Men derudover byder den gamle bydel også på en lille håndfuld seværdigheder – først og fremmest om den store borg, Burg Bederkesa, som faktisk er en vaskeægte ridderborg, da den i mange år var hjemsted for riddere. I dag er borgen hjemsted for et arkæologisk museum og en restaurant.

Derudover er det værd at sætte kursen mod den store Bederkesaer See, som man kan vandre en god, lang tur omkring eller sejle på. Er du til gamle hollandske vindmøller, så står der også et fint eksemplar på en bakke i udkanten af byen.

Læs mere:

Burg Bederkesa

Den gamle ridderborg ligger tæt ved søen og har givet navn til byen. Borgen har rødder tilbage til 1100-tallet, hvor lokale ridder slog sig ned på stedet. I 1400-tallet blev den første del af den nuværende borg opført, og bygningen blev udvidet igen i 1500-tallet.

I dag kan du besøge et arkæologisk museum på borgen, eller du kan få et måltid mad i den tilhørende restaurant. Læs mere om borg og museum på museets hjemmeside

Museumsjernbanen

En anden seværdighed i byen er museumsjernbanen. Banen forbinder Bad Bederkesa med havnebyen Bremerhaven. Læs mere på jernbanens hjemmeside.

Bremen

80 kilometer sydpå ligger storbyen Bremen. Her kan du blandt andet beundre den smukke rådhusplads, der er en del af verdensarven. Læs mere om Bremen.

Buxtehude

70 kilometer østpå ligger den tidligere hansestad Buxtehude. Byen har en fin, velbevaret gammel bydel, der er værd at gå på opdagelse i. Buxtehude er også kendt som en rigtig eventyrby, hvor mange tyske fortællinger har fundet sted. Blandt andet brødrene Grimms fortælling om haren og pindsvinet. Læs mere om Buxtehude.


Glückstadt

Denne sydslesvigske by ligger 60 østpå – på den anden side af floden Elben. (En lille bilfærge pendulerer frem og tilbage mellem Glückstadt og Wischhafen). Byen blev grundlagt af Christian 4. og byder på mange fine renæssancebygninger. Læs mere om Glückstadt.

Oldenburg

90 kilometer vestpå ligger Oldenburg, der blandt andet var på danske hænder i over 100 år. Den danske kongefamilie nedstammer i øvrigt fra det gamle grevskab Oldenburg. Læs mere.


Stade

Denne velbevarede tidligere hansestad ligger 50 kilometer østpå og byder på en velbevaret bymidte omkring havnen. Læs mere om Stade.


Bremerhaven

Bremerhaven ligger cirka 25 kilometer vestpå og udgør den anden halvdel af den tyske delstat Bremen. Byen blev grundlagt i 1827 og skulle fungere som en ny havn for Bremen, da byens oprindelige havn var truet at tilsanding.

Byen rimer stadig i høj grad på saltvand og søfart, og omdrejningspunktet i byen er det futuristiske bygningskompleks, der samlet set går under navnet Havenwelten. Her er der søfartsmuseum, zoologisk have med fokus på vandlevende pattedyr, udvandrermuseum, maritimt hotel, indkøbscenter og meget mere. De nye bygninger er omgivet af en række historiske skibe. Læs mere om Bremerhaven hos byens turistbureau.

Spisesteder

I forhold til, at byen kun har cirka 5000 indbyggere, er her ret mange spisesteder. Det skyldes uden tvivl de mange kurgæster, som hvert år besøger byen. Få et overblik over spisesteder hos Tripadvisor.

Overnatning

Kurgæster skal også sove et sted, så der findes forskellige muligheder i byen. Få evt. et overblik på bookingportaler som Booking.com, AirBnb eller Tripadvisor.

Rabat hos Happy Days

Vores samarbejdspartner Happy Days giver rabat på overnatning i Bremen. Læs mere her.

Burg Bederkesa har rødder tilbage til 1100-tallet. Den nuværende borg er fra 14- og 1500-tallet.
Den gamle middelalderborg midt i byen er et naturligt trækplaster.

(Annonce)

Billeder fra Bad Bederkesa

Billeder fra Bad Bederkesa

Kort over Bad Bederkesa

Kort over Bad Bederkesa

(Annonce)

Byer i nærheden

Bremen

Populære stadsmusikanter og verdensarvs-rådhus

Buxtehude

Buxtehude

Hansestad med harer og pindsvin

Havnen i Glückstadt

Glückstadt

Kongeligt dansk aftryk ved Elben

Stade

Stade

Historisk hansestad en dagstur fra Hamburg​

Oplev Tyskland