Leer

Vigtig og velbevaret havneby på grænsen til Nederlandene

Leer ligger lige dér, hvor floden Leda flyder ud i floden Ems, som er forbundet med Nordsøen. Byen byder på en kompakt og seværdig bymidte, der er fuld af historiske huse og brostensbelagte gader og gyder.

Flere af husene vidner med sine dekorerede gavle om, at Nederlandene er lige i nærheden, og det samme gør sig gældende for det store rådhus, der er opført i historisk nederlandsk renæssancestil.

Byen vender flere steder ansigtet ud mod vandet, og det er en fornøjelse at slentre langs promenaden, hvor de historiske træskibe vugger i vandkanten.

Leverandør til den tyske handelsflåde

Leers gode placering ved floderne gjorde hurtigt byen til et vigtigt handelsknudepunkt, og den dag i dag er søfart stadig et betydningsfuldt erhverv i Leer. Byens rederier leverer nemlig en god procentdel af skibene til den tyske handelsflåde.

Industrihavnen fylder derfor en del i byen, men når man bevæger sig rundt i den gamle midtby og langs den historiske promenade, føles den moderne skibsindustri slet ikke så nærværende.

I stedet ligger de gamle og smukt istandsatte træskibe på rad og række og vidner om gode gamle dage. Det historiske dampskib, Prinz Heinrich, har den mest fremtrædende plads, og i sommermånederne kan du stige ombord og sejle en rundtur eller tage helt til nabobyerne Emden eller Pappenburg.

Læs mere:

Den gamle havn og Waageplatz

Langs havnepromenaden ligger der som nævnt flere historiske træskibe, og vandet er på mange måder byens livsnerve. Slentr en tur og snus stemningen ind.
På Waageplatz ud til vandet ligger den smukke barokbygning, Waage fra 1714. Bygningen var oprindeligt en kirke, men huser i dag en af byens finere restauranter.

Leeraner Miniatureland

Er du eller dine børn glad for miniaturelandskaber, så kan du kigge forbi Leeraner Miniatureland i udkanten af byen.

Ostfriesland

Den østfrisiske halvø er en populær feriedestination med hyggelige landsbyer, åbne vidder, møller og havet lige bag digerne. Læs mere om Ostfriesland.

Bad Zwischenahn

Populær kurby 70 kilometer øst for Emden. Læs mere om Bad Zwischenahn.

Emden

Ostfrieslands største by ligger godt 25 kilometer nord for Leer. Her kan du blandt andet gå en tur på det velbevarede voldanlæg, som omgiver byen. Læs mere om Emden.

Greetsiel

Greetsi

Godt 20 kilometer nordpå ligger den lille idylliske havneby, Greetsiel. Læs mere om Greetsiel.

Norden

Cirka 35 kilometer nordpå ligger handelsbyen Norden og den tilhørende havneby Norddeich. Læs mere om Norden.

Oldenburg

Små 55 kilometer østpå ligger Oldenburg, der blandt andet var på danske hænder i over 100 år. Den danske kongefamilie nedstammer i øvrigt fra det gamle grevskab Oldenburg. Læs mere.

Appingedam i Nederlandene (Holland)

Når du holder ferie i Ostfriesland, så er det oplagt at smutte en tur til nabolandet Nederlandene. Skal du bare nyde et kort besøg, så sæt kursen mod Appingedam, der ligger cirka 70 kilometer fra Leer. Byen er et lille stykke ”klassisk Holland” med hyggelige kanaler og velbevarede gavlhuse.

Spisesteder

Der ligger en del spisesteder i gågaderne i den gamle bydel. Få et overblik hos Tripadvisor

Overnatning

Leer er et populært udflugtsmål, og derfor er der en del overnatningsmuligheder. Få et overblik på bookingportaler som Booking.com, Tripadvisor eller AirBnB.

Rabat hos Happy Days

Vi samarbejder desuden med rejsebureauet Happy Days. Det betyder, at vi kan tilbyde rabat på udvalgte tyske hoteller, hvis du bestiller via dette link.

leer9
Leer byder på en hyggelig gammel bymidte.

(Annonce)

Billeder fra Leer

Billeder fra Leer

Kort over Leer

Kort over Leer

(Annonce)

Byer i nærheden

Bad Zwischenahn

Frodigt parklandskab ved Zwischenahner Meer

Emden

Østfrisisk hovedby med velbevaret voldanlæg

Greetsiel

Idyllisk fiskerby i Ostfriesland

Norden

Østfrisisk handelsby med adgang til havet.

Oplev Tyskland