Greetsiel

Idyllisk fiskerby med turisttække

Knips. En flåde af gamle fiskekuttere vugger blidt i havnen, imens solen glimter i vandet.

Knips. Langs gaden Sielstrasse står det ene yndige 1700-talshus efter det andet i en smuk række.

Knips. En tallerkenfuld friskfangede rejer bliver serveret på en af de utallige restauranter omkring markedspladsen.

Greetsiel er en rigtig fotogen by med sin gamle rejekutterhavn, velbevarede gavlhuse og små hyggelige stræder. Derfor må du finde dig i at dele byen med masser af andre turister, hvis du kommer i sommersæsonen eller i en weekend.

Den lille fiskerby blev grundlagt i 1300-tallet af datidens herskere på disse kanter, Cirkusenaslægten. Siden har byen været et vigtigt knudepunkt for fiskeri af især rejer men også fladfisk, og en sejlrende sørger for, at der altid er adgang til havet uanset vandstanden i Vadehavet.

Charmerende treenighed

Der er stadig gang i fiskeriet fra de gamle fiskekuttere, men i dag er det først og fremmest turister, som holder gang i den lille by. Det er også ret tydeligt, når man ser på antallet af restauranter i en by, der har cirka 1500 fastboende.

Men der er jo som regel en grund til, at turister elsker bestemte byer, og her er Greetsiel ingen undtagelse. Kombinationen af små gader med historiske gavlhuse, et netværk af kanaler og så selvfølgelig den billedskønne havn er ganske enkelt en god og gæstevenlig kombination, som bestemt er værd at se nærmere på.

Læs mere:

Krabbenkutterhafen

Den lille havn i Greetsiel er fuld af rustikke fiskekuttere, der naturligt nok tiltrækker sig masser af opmærksomhed. Gå en tur langs Sielstrasse og nyd sceneriet.

Sejlture

Vil du opleve Greetsiel fra søsiden, så er der flere muligheder. Du kan både leje robåde og vandcykler og begive dig på opdagelse på kanalerne på egen hånd. Derudover kan du spare kræfterne og lad dig seje rundt i en af byens turistbåde. Læs mere her.

Am Markt

Byen markedsplads er epicentret for spisesteder og et oplagt sted at få fyldt depoterne op.

Kirken

Byens kirke har rødder tilbage til 1300-tallet, hvor blev opført som Cirkusenaslægtens privatkirke. Læg også mærke til det fine, gamle klokketårn, som står ved siden af kirken.

Tvillingemøllerne

De fleste byer og landsbyer i Ostfriesland har deres egen gamle vindmølle. Men Greetsiel dobler op med dine to historiske vindmøller, som står side om side. Den røde af møllerne er opført i 1706, imens den grønne mølle ved siden af er fra 1856.

Steinhaus

Byens ældste hus, går bare under navnet ”Steinhaus”. Det stammer fra 1300-tallet og var hovedsæde for Cirkusena-slægten.

Fyrtårnet ved Pilsum

Fyrtårnet ved Pilsum

Det rød- og gulstribede tårn ved Pilsum – tæt på Greetsiel – er et yndet udflugtsmål. Man kan leje cykler i Greetsiel, hvis du er frisk på en kort cykeltur i det flade landskab. Ellers er der også en parkeringsplads en lille kilometer fra det 11 meter høje fyrtårn.

Ostfriesland

Hele den østfrisiske halvø er en populær feriedestination med hyggelige landsbyer, åbne vidder, møller og havet lige bag digerne. Læs mere om Ostfriesland.


Bad Zwischenahn

Populær kurby 90 kilometer øst for Greetsiel. Læs mere om Bad Zwischenahn.


Emden

Ostfrieslands største by ligger godt 20 kilometer fra Greetsiel. Her kan du blandt andet gå en tur på det velbevarede voldanlæg, som omgiver byen. Læs mere om Emden.


Leer

Denne velbevarede by ligger 50 kilometer sydpå og byder på mange historiske huse i centrum. Læs mere om Leer.


Norden

Norden

Cirka 15 kilometer fra Greetsiel ligger handelsbyen Norden og den tilhørende havneby Norddeich. Læs mere om Norden.


Nederlandene (Holland)

Når du holder ferie i Ostfriesland, så er det oplagt at smutte en tur til nabolandet Nederlandene. Skal du bare nyde et kort besøg, så sæt kursen mod Appingedam, der ligger cirka 110 kilometer fra Greetsiel. Byen hørte ligesom Greetsiel også under Cirkusenaslægten i middelalderen, og den er et lille stykke ”klassisk Holland” med hyggelige kanaler og velbevarede gavlhuse.

Spisesteder

Der er masser af restauranter i Greetsiel, så det er bare med at vælge. Flere af restauranterne har også friskfangede rejer på menuen. Få et overblik over spisesteder hos Tripadvisor.

Overnatning

Det er populært at overnatte i Greetsiel og priserne er generelt høje. Så book i god tid, hvis du vil sikre dig et overnatningssted til en rimelig pris. Alternativt kan du booke et overnatningssted et andet sted i Ostfriesland. Afstandene er korte.

Rabat hos Happy Days

Vi samarbejder desuden med rejsebureauet Happy Days. Det betyder, at vi kan tilbyde rabat på udvalgte tyske hoteller, hvis du bestiller via dette link.

En af Greetsiels to bevarede historiske møller.
Oplev Greetsiel fra vandsiden ved at leje en robåd eller vandcykel.

(Annonce)

Billeder fra Greetsiel

Billeder fra Greetsiel

(Annonce)

Kort over Greetsiel

Kort over Greetsiel

(Annonce)

Byer i nærheden

Bad Zwischenahn

Frodigt parklandskab ved Zwischenahner Meer

Emden

Østfrisisk hovedby med velbevaret voldanlæg

Leer

Historisk by tæt ved grænsen til Nederlandene

Norden

Østfrisisk handelsby med adgang til havet.

Oplev Tyskland