Monschau

Bindingsværksby med frisk luft og en rislende flod

Det er lige til et postkort, når man står på en af broerne midt i Monschau. Langs begge sider af floden Rur hænger de skæve bindingsværkshuse og ser ud som om, de kun lige akkurat kan holde balancen. Og sten- og klippestykkerne i vandet giver strømmen et ekstra, dramatisk pift.

Monschau er med sine 13.000 indbyggere en af de større byer i Eifel-området, og hvert år tager byen imod masser af turister. Både fordi byen med sin rene luft har ret til at markedsføre sig som kurby, men også på grund af den bedårende gamle bydel.

Fransk, belgisk og tysk

Monschau ligger tæt på grænsen til både Belgien og Frankrig (og Luxemburg), og byen har i århundreder skiftet nationalitet – og navn – alt efter krigslykken. Byen har blandt andet også heddet Monjoje og Montjoie. Siden 1815 har byen dog været først preussisk og siden tysk, og i 1918 blev navnet officielt ændret til Monschau.

Selvom byen har ændret navn og nationalitet mange gange, så har Monschaus udseende til gengæld ikke ændret sig i de sidste mange århundreder. Byen fremstår derfor i dag som en smukt bevaret tidslomme, der absolut er et besøg værd.

Læs mere:

Den gamle bydel

Den gamle bydel i Monschau er én stor seværdighed med sine brostensbelagte gader og de mange velbevarede huse. Giv dig god tid til at slentre rundt på må og få, og nyd udsigten over den rislende flod Rur fra broerne omkring markedspladsen. 

Har du gode ben, så er det også anstrengelserne værd at begive sig op til borgen Burg Monschau eller ad vandrestier op til udsigtspunktet ved fæstningsruinen Haller.

Byens tekstilhistorie

I mange år var der en driftig tekstilindustri i byen, og du kan blive klogere på dén del af byens historie i det imponerende Rotes Haus fra 1760. Huset var i gamle dage hovedkvarter for en af byens tekstilfabrikanter, og i dag er huset omdannet til museum.

Nationalpark Eifel

10 kilometer øst for Monschau ligger Nationalpark Eifel, der byder på 110 km2 skovklædt skønhed. Der er masser af vandreruter i nationalparken, og der er endda en særlig rute for gangbesværede.

Flere steder er der smukke udsigter. For eksempel fra udsigtspunktet Hirschley, hvor du kan se ud over den bugtende Rursee. Læs mere hos Nationalpark Eifel.

Kronenburg

Kronenburg

42 km syd for Monschau ligger den lille fæstningsby Kronenburg. Byen er smukt placeret på toppen af en bakke, og der er mange velbevarede gamle huse inden for bymurene. På toppen af byen ligger ruinerne af en borg. Herfra er der en smuk udsigt over det omkringliggende landskab. Læs mere om Kronenburg på eifel.info.

Köln

110 kilometer nord for Monschau ligger storbyen Köln, der især er kendt for sin imponerende gotiske katedral. Læs mere om Köln.

Maastricht (Nederlandene)

Hvis du vil kombinere din ferie i Monschau med en tur til udlandet, så ligger Nederlandene ikke langt borte. Faktisk er der kun 75 kilometer til byen Maastricht, der lokker med en charmerende gammel bydel med mange velbarede gavlhuse. Læs mere hos Visit Maastricht.

Vianden (Luxemburg)

Luxemburg ligger tæt på Monschau. For eksempel er der 95 kilometer til den smukt beliggende by, Vianden i den nordlige del af Luxemburg. Byen er isæt kendt for sit slot, Schloss Vianden, der ligger dramatisk på en klippetop over byen. Læs mere hos Visit Vianden.

Spisesteder

Monschau tiltrækker hvert år mange turister, og derfor er der – byens størrelse taget i betragtning mange spisesteder. 

Få overblikket hos Tripadvisor.

Overnatning

Der findes også en del overnatningssteder i Monschau. 

Se udvalget på Booking.com.

Fæstningsruinen Haller ligger på en bakke over midtbyen.
Fæstningsruinen Haller ligger på en bakke over midtbyen.

(Annonce)

Billeder fra Monschau

Billeder fra Monschau

Kort over Monschau

Kort over Monschau

(Annonce)

Byer og områder i nærheden

Nationalpark Eifel

Eifel

Skønne naturoplevelser tæt på Nederlandene og Belgien

Kölner Dom i Kölln

Köln

Storby med ikonisk domkirke

Oplev Tyskland