Köln

Storby med ikonisk domkirke

Det er et noget nær guddommeligt syn, der bliver serveret, når man træder ud af banegården i Köln. For lige dér på Banhofvorplatz står den enorme katedral, Kölner Dom og tager imod. Domkirken er en af de mest besøgte seværdigheder i hele Tyskland og i sig selv en tur til Köln værd.

Men Köln er meget mere end en kirke (faktisk er der masser af seværdige kirker i byen). Med én million indbyggere og en status som Tysklands fjerdestørste by er Köln en rigtig storby, der byder på masser af leben – især omkring Fischmarkt ved den grønne havnefront.

Hård medfart i Anden Verdenskrig

Der er ikke meget tilbage af den historiske bykerne i Köln. Byen blev noget nær pulveriseret under utallige bombeangreb i Anden Verdenskrig, og det gik hårdt ud over størstedelen af centrum.

Dog er de vigtigste historiske bygninger genopbygget, så man alligevel kan få en fornemmelse af byens fortid under et besøg. Og i gader som Buttermarkt, Salzgasse og Hafengasse kan man for en stund næsten føle sig hensat til en anden tid.

Læs mere

Kölner Dom

Kölns imponerende domkirke er byens absolutte vartegn og tager imod 20.000 besøgende hver dag. Det gotiske kirkebyggeri blev påbegyndt i 1248 og var først helt færdigbygget i 1880. De to tvillingetårne er 157 meter høje og gør kirken til den tredjehøjeste i verden – og den næsthøjeste i Tyskland (kun overgået af kirken i Ulm).  Kirken er den del af UNESCO’s verdenskulturarv.

Øvrige kirker

Köln er en rigtig kirkeby med et væld af velbevarede romanske kirker strøet ud over den indre by. Den mest iøjnefaldende er Gross St. Martin (billedet), der ligger tæt på havnefronten. I Antoniterkirche kan du se tre kunstværker af den anerkendte tyske kunstner Ernst Barlach.

Havnefronten

Det mest stemningsfulde område i Köln ligger omkring Fischmarkt og den grønne havnepromenade. Her ligger der flere farverige og smukt istandsatte huse, og her er masser af caféer og spisesteder. Gå også på opdagelse i de smalle gyder og stræder omkring Fischmarkt.

Monschau

83 kilometer sydvest for Kölln ligger den idylliske bindingsværksby Monschau, der gennemkrydses af floden Rur.

Læs mere om Monschau.

Bonn

29 km syd for Kölln ligger den tidligere vesttyske hovedstad, Bonn. Byen er både Beethovens og Haribos fødeby.

Læs mere hos nre-tourism.

Düsseldorf

Nordrhein-Westphalens hovedstad ligger cirka 45 kilometer nord for Kölln. Byen byder blandt andet på en del moderne arkitektur – for eksempel “Neue Zollhof”, der er tegnet af stjernearkitekten Frank Gehry. Læs mere om Düsseldorf.

Nationalpark Eifel

60 kilometer sydvest for Kölln ligger Nationalpark Eifel, der byder på 110 km2 skovklædt skønhed. Der er masser af vandreruter i nationalparken, og der er endda en særlig rute for gangbesværede.

Flere steder er der smukke udsigter. For eksempel fra udsigtspunktet Hirschley, hvor du kan se ud over den bugtende Rursee. 

Læs mere om Nationalpark Eifel.

Spisesteder i Köln

Med en million munde at mætte har Köln masser af spisesteder – lige fra hurtige snacks til Michelin-restauranter.

Gå på opdagelse hos Tripadvisor.

Overnatning i Köln

Du kommer ikke til at mangle en sengeplads i Köln. Her er masser af overnatningsmuligheder i alle prisklasser.

Find en seng hos Booking.com.

Det er hyggeligt at slentre rundt i de smalle gader omkring Fischmarkt.
Det er hyggeligt at slentre rundt i de smalle gader omkring Fischmarkt.

(Annonce)

Billeder fra Köln

Billeder fra Köln

Kort over Köln

Kort over Köln

(Annonce)

Byer og områder i nærheden

Düsselforf

Dejlig delstatshovedstad med livligt havneliv

Nationalpark Eifel

Eifel

Skønne naturoplevelser tæt på Nederlandene og Belgien

Monschau

Monschau

Bindingsværksby med frisk luft og en rislende flod

Ruiner i Xanten

Xanten

Friske ruiner og frisk luft

Oplev Tyskland