Bad Säckingen

Indbydende kurby et stenkast fra byen Stein i Schweiz

Bad Säckingen putter sig idyllisk ved bredden af Rhinen i det allersydligste Tyskland. Byens absolutte vartegn er den historiske overdækkede træbro, som siden 1500-tallet har sendt folk tørskoede over vandet og dermed over grænsen mellem Tyskland og Schweiz.

Træbroen er over 200 meter lang, og den er dermed den længste overdækkede træbro i Europa. Det er en ganske speciel oplevelse at gå hen over den overdækkede bro – tilsat den allestedsnærværende duft af træ i næseborene – og på den måde krydse en landegrænse.

Byrundtur med kirke og slot

Selvom broen stjæler det meste af opmærksomheden, så er den lille kurby med de godt 17.000 indbyggere også et besøg værd i sig selv. 

Det kan varmt anbefales at tage en rundtur i den kompakte og kønne bymidte hvor den barokke domkirke, St. Fridolinmünster, og det lille slot, Schönau, er naturlige pejlemærker.

Tag også en tur langs Rhinen på promenadestien, som blandt andet passerer de to tidligere forsvarstårne, Diebsturm og Gallusturm.

Derudover er det naturligvis et turistmæssigt ”must” at krydse Rhinen via den billedskønne træbro og plante fødderne på schweizisk grund i byen Stein.

Læs mere:

Træbroen

Den overdækkede træbro er naturligt nok byens absolutte topseværdighed. Broen strækker sin 200 meter lange trækonstruktion hen over Rhinen og forbinder Bad Säckingen med den schweiziske by, Stein.

Der har været en bro på stedet siden 1200-tallet, og den nuværende træbro stammer fra 1500-tallet – dog med senere renoveringer, senest i 2015.

Det er en stemningsfuld tur over den overdækkede fodgængerbro, hvor duften af træ er allestedsnærværende, og hvor lyset kun lukkes sporadisk ind fra vinduer langs siderne af bygningsværket.

Midt på broen markerer en hvid stribe, at man er nået til grænsen mellem Tyskland og Schweiz. I dag er det helt og aldeles gratis at krydse grænsen, men tidligere skulle man betale broafgift ved et toldhus på den schweiziske side af broen.

St. Fridolin og Münsterplatz

Der er et strejf af Sydeuropa over Bad Säckingens centrale plads, Münsterplatz. Husene er farverige, og torvet er dækket af bænke, caféstole og eksotiske palmer, som i dén grad bidrager til den sydlandske stemning.

Dertil kommer domkirken St. Fridolin med sine to markante tårne, der dominerer pladsen. Kirken er et sandt overdådighedsværk i barok med svulstige malerier, ornamenter og statuer, der har mere til fælles med italienske kirker end nordtyske.

Slottet og slotsparken

I overskuelig spadsereafstand fra gågaderne ligger det lille Schönau Slot med tilhørende slotspark. Slottet er opført i slutningen af 1600-tallet og huser historiske udstillinger. Parken byder på et lille fugle-voliere og et stemningsfuldt tehus fra 1700-tallet.
Fra parken leder en trappe ned til flodbredden, hvor der går en promenadesti langs Rhinen.

Tårne

Der er stadig bevaret smuler af byens tidligere befæstning. For eksempel det smukke tårn, Diebsturm, som står i enden af slotsparken, og som i dag blandt andet er en populær lokation for vielser.
I den anden ende af den historiske midtby står det massive tårn, Gallusturm.

Tårnene er forbundet af en promenadesti, og cirka midtvejs mellem de to tårne går stien under den fotogene træbro.

Bad Säckingen ligger på grænsen til Schweiz. Derfor er det oplagt at køre en tur ind i nabolandet og besøge nærliggende byer som Basel og Zürich.

Spisesteder

Der ligger et væld af spisesteder i byens kompakte centrum. Slår du dig ned på Münsterplatz, får du en fin udsigt til domkirken oven i prisen. Oplev Tysklands udsendte fik en over middel omgang italiensk mad på Pasta König, der ligger på Münsterplatz.  Find en restaurant hos Tripadvisor.

Overnatning

Der er gode overnatningsmuligheder i Bad Säckingen, og du kan få et overblik på bookingportaler som Booking.com, Tripadvisor eller AirBnB.

Rabat hos Happy Days

Vi samarbejder desuden med rejsebureauet Happy Days. Det betyder, at vi kan tilbyde rabat på udvalgte tyske hoteller – blandt andet et hotel tæt på Bad Säckingen. Læs mere via dette link.

Barokkirken St. Fridolins tvillingetårne er synlige fra lang afstand.
Barokkirken St. Fridolins tvillingetårne er synlige fra lang afstand.

(Annonce)

Billeder fra Bad Säckingen

Billeder Bad Säckingen

Kort over Bad Säckingen

Kort over Bad Säckingen

(Annonce)

Oplev Tyskland

(Annonce)